Læserbrev

Når eleverne er sultne, kan det være lige meget, hvad ministeriets målsætninger er

Gratis frokostordning er nødvendigt for at sikre, at skolebørn ikke er sultne og dermed har de bedste forudsætninger for at lære. Debatten om folkeskolen går ofte på læringsplaner og skoledagens længde, men selv den mest pudsede og velsmurte motor fungerer ikke uden brændstof, skriver medlem af SF Ungdom Kristian Elklit Kristensen i dette debatindlæg
Gratis frokostordning er nødvendigt for at sikre, at skolebørn ikke er sultne og dermed har de bedste forudsætninger for at lære. Debatten om folkeskolen går ofte på læringsplaner og skoledagens længde, men selv den mest pudsede og velsmurte motor fungerer ikke uden brændstof, skriver medlem af SF Ungdom Kristian Elklit Kristensen i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
15. oktober 2021

I en tid med klimakrise og i coronakrisens kølvand er der mange ellers vigtige ting, der bliver glemt i mængden. I denne uge afholdes skolevalget for Danmarks udskolingselever, hvor der bliver debatteret emner, som vi ikke taler så meget om. Lad mig derfor slå et slag for en vigtig og relevant mærkesag, som folk måske ikke tænker over.

Rapporten Rammer for mad og måltider i skolen, udgivet af Aarhus Universitet, afslører, at godt to tredjedele af de danske skoleelever er sultne i løbet af en skoledag. Tag lige to minutter, og smag på, hvordan det lyder.

Det er simpelthen ikke en velfærdsstat værdig. Vi kan tale nok så meget om læringsplaner og længden af skoledagen, men hvis eleverne sidder sultne, mens de har timer, så kan det være lige meget, hvad ministeriets målsætninger er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

14/okt/2021

JA, mad skal være sundt,
lækkert og nemt at tilgå :-) ...

Og, når man (d/p) er mæt,
kan man bedre koncentrere
sig og arbejdet/læringen :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Claus Bødtcher-Hansen

sig om arbejdet/læringen ;-) ...