Folk

Nye statsborgeraspiranter giver gerne hånd

Efter to år med påbudt håndtryk som betingelse for statsborgerskabstildeling har der ikke været tilfælde af modstand mod at give hånd til myndighedsperson af modsat køn
Alle vil tilsyneladende gerne give hånd.

Alle vil tilsyneladende gerne give hånd.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
12. oktober 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

J.K. Rowling

Tirsdag udgives Julegrisen, den første roman for børn, som Harry Potters mor har skrevet, siden hun skrev netop Harry Potter-bøgerne. Målgruppen er fra otte år og op, og bogen udkommer samtidig i over 20 forskellige oversættelser.

Hillary Clinton

I dag udkommer tillige den tidligere amerikanske udenrigsminister og præsidentkandidats politiske roman State of Terror. Skønt der er tale om et fiktionsværk, handler den insideragtigt om en udenrigsministers genvordigheder.

Édouard Philippe

Med et halvt år til præsidentvalget melder Macrons populære første premierminister sig nu på banen med et nyt parti, Horizons. Ambitionen er angiveligt først at stille op i 2027, men gode meningsmålinger kunne godt fremskynde planen.

Mattias Tesfaye

Vores integrationsminister glæder sig: To år efter at håndtryk til en øvrighedsrepræsentant blev påbudt for at få dansk statsborgerskab, har ingen kommune endnu oplevet, at nogen afviste at give hånd til en person af modsat køn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Mattias Tesfaye viser det så ikke bare, at IS's og senere MT's propaganda om håndtryk var ren varmluft og kun indført for, at politikkerne selv kunne føre sig frem som hårdt slående politikker.

Per Klüver, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Under Tesfaye er håndtryksloven ovenikøbet blevet foreslået strammet, så det SKAL være en borgmester eller en rådmand, hvor det før blot var "en ræpræsentant for kommunen", man skal have hudkontakt med.
Forslaget blev endda fremsat midt under coronakrisen.

Før var Socialdemokratiet ellers imod Håndtryksloven:

"Den 4. september 2018 lød det ellers sådan her fra Mette Frederiksen:

- Jeg synes ikke, vi skal lovgive for nærværende. (...) Jeg synes, vi skal nøjes med at lovgive der, hvor vi ved, at vi har et problem, sagde hun.

Det er nemlig vigtigt, at vi bevarer den sunde fornuft i forhold til, hvad der bliver lovgivet om, sagde Mette Frederiksen, inden hun blev statsminister, men var oppositionsleder og partiformand.

- Når det handler om lovgivning, må vi bevare den sunde fornuft og lovgive, når der er et problem, sagde hun dengang."

https://www.dr.dk/nyheder/indland/fra-lad-os-bevare-den-sunde-fornuft-ti...

Det satiriske magasin Rokokoposten har et bud på flere stramninger af statsborgerskabsceremonien, nemlig at:

"Fremover skal det ikke længere være nok, at nye statsborgere giver hånd til kommunens borgmester. Fra og med 1. januar 2023 skal de også spise en portion stegt flæsk med persillesovs."

I slutningen forlyder det:

"Lars Aslan Rasmussen, indfødsretsordfører for Socialdemokratiet, afviser, at loven og den nye stramning kan være med til at stigmatisere muslimer og skade integrationen.

“Jeg kan afvise, at muslimer skulle være særligt udsatte. Reglerne gælder også medlemmer af Veganerpartiet og folk med glutenallergi. For mig handler det ikke om at straffe nogen. Jeg synes bare, det er god stil at spise et godt måltid mad sammen, når man får sit statsborgerskab.”

Mette Frederiksen har udtrykt sympati for et forslag fra Oussama El-Saadi fra Grimhøj Moskeen i Aarhus, der sammen med Imran bin Munir Husayn peger på muligheden for, at nye statsborgere kan vælge mellem stegt flæsk og en makrelmad."

https://rokokoposten.dk/2021/10/02/regeringen-vil-skaerpe-haandtrykslove...

Symbolpolitik har bestemt ikke fået trangere kår under S-regeringen..