SERIEFOLK

Rusland tager føringen i niche-rumkapløb

Kampen om at være først om at optage en spillefilm er i gang. I den forløbne uge begyndte et lille russisk filmhold at optage om bord på Den Internationale Rumstation
Den russiske filminstruktør Klim Shipenko gør sig klar til at stige om bord på et rumskib, hvor han vil optage den første film i rummet.

Den russiske filminstruktør Klim Shipenko gør sig klar til at stige om bord på et rumskib, hvor han vil optage den første film i rummet.

Ritzau Scanpix

Debat
11. oktober 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Rumskuespillere

På den internationale rumstation ISS er tre russere lige nu i gang med at optage en film med arbejdstitlen Udfordringen. Det vigtigste ved filmen er vist, at den bliver den første film, der er optaget i rummet. NASA og SpaceX vil også lave en film derude med Tom Cruise.

Vanvidsbilist

En mand fra Norge tog til Tyskland og købte en Lambourghini til to millioner kroner. På vej hjem gennem Danmark blev han taget med en fart på 236 km i timen. »Nu er bilen konfiskeret, og det var han da lidt træt af,« siger Jess Falberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi, til Nordjyske.

Nyhedsrobot

Som det første danske medie har det bornholmske netmedie Bornholm.nu fået en avatar som nyhedsoplæser. Den animerede figur Bridget er frontfigur på mediets nye tv-avis og taler dansk med et strejf af robot-staccato og bevæger næsten læberne i takt med de sætninger, hun siger.

Skaksponsor

Det internationale skakforbund Fide har landet den hidtil største sponsoraftale specifikt for kvindeskak. 2022 er af Fide udnævnt til de kvindelige skakspilleres år. Men fordi sponsoren er et firma, der lever af at lave brystimplantater, har aftalen fået en blandet modtagelse.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Når bornholmske Bridget nu er blevet så veltalende, så er det vel bare at hacke hende, ikke...?