SERIEFOLK

Saudi-Arabien siger endelig fra over for kulturel appropriation

Gud skal vide, at terrorstaten Saudi-Arabien kan se igennem fingre med lidt af hvert, men den trækker altså en moralsk grænse ved kulturel appropriation. Tykke, blege, britiske fodboldfans i sheikkostume er både upassende og krænkende
Selv en moralsk fleksibel terrorstat som Saudi-Arabienen må trække en moralsk grænse et sted.

Selv en moralsk fleksibel terrorstat som Saudi-Arabienen må trække en moralsk grænse et sted.

Simon Bells/Ritzau Scanpix

Debat
22. oktober 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Svinebønder I

En sund og rask lille, dansk gris på 30 kilo koster nu kun 150 kroner. Et dramatisk fald fra næsten 500 kroner så sent som i juni. Samtidig er prisen på foder usædvanlig høj, hvilket alt i alt efterlader svinebønderne med et stort problem.

Svinebønder II

Bønderne taber flere hundrede kroner pr. gris, og i og med Danmark producerer 30 millioner smågrise om året, løber det hurtigt op. Lidt ligesom i minkindustrien de sidste år. Men svin er vist ikke en coronarisiko, så der er ikke håb om et ulovligt indgreb og klækkelig erstatning.

Newcastle United I

Moderne fodbolds vedvarende moralske kollaps kulminerede igen, da et skuffeselskab under den saudiarabiske stat for nylig overtog fodboldklubben Newcastle United. I begejstring over udsigten til de mange milliarder har fans af den nordengelske arbejderklub siden klædt sig ud som sheiker.

Newcastle United II

Selv en moralsk fleksibel terrorstat som Saudi-Arabien må trække en moralsk grænse et sted. Og den går altså ved kulturel appropriation. Saudierne har bedt fansene om at klæde sig i henhold til »normerne i deres egen kultur«, da sheikudklædning er »upassende og risikerer at krænke andre«.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her