Folk

Hvad var det, der skræmte CEPOS-chefen fra vid og sans for 16 år siden?

Et interview med en neomarxistisk filosof i Politiken har fået Mads Lundby Hansen, cheføkonom for den borgerlige tænketank CEPOS, til at gå ud af sit gode skind – men for 16 år siden læste han noget, der var endnu værre
CEPOS-cheføkonomen Mads Lundby Hansen er blevet skræmt fra vid og sans af et interview med en neomarxist – faktisk kan han i 16 år ikke mindes at være blevet så bange over noget, han har læst. Men måske findes svaret i en ramsaltet klumme i Information.

CEPOS-cheføkonomen Mads Lundby Hansen er blevet skræmt fra vid og sans af et interview med en neomarxist – faktisk kan han i 16 år ikke mindes at være blevet så bange over noget, han har læst. Men måske findes svaret i en ramsaltet klumme i Information.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Debat
7. oktober 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Donald Trump

For ekspræsidenten er det er øvtider: Ikke alene afviser Twitter at genåbne for Trumps megafon nogensinde, også hvis han søger genvalg i 2024 – nu er Trump tilmed røget af listen over USA’s 400 rigeste dollarmilliardærer.

Sikandar Siddique

Ganske få vælgererklæringer mangler, før Frie Grønne kan opstille. Måske kommer de sidste nu – en klam racistisk overfusning af partilederen og hans far, fastholdt på video, fremkalder bred solidaritet og sympati.

Mads Lundby Hansen

Et interview med den neomarxistiske filosof Søren Mau i Politiken har skræmt CEPOS-cheføkonomen fra vid og sans – faktisk kan han i 16 år ikke mindes at være blevet så bange over noget, han har læst, siger han.

Bent Vinn

Hvad, for eksakt 16 år siden, var da mere skræmmende? Flere undrer sig. Det indtil videre bedste bud er en ramsaltet klumme i Information af forfatteren her, der markerer CEPOS’ tilblivelse under rubrikken ’Dengse og Flittiglise’.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thomas Frisendal
Thomas Tanghus, Ebbe Overbye, Per Christiansen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

På trods af Bent Vinns vidunderlige klumme er det jo desværre lykkedes den såkaldte tænketank at opnå noget nær orakelstatus - de bliver interviewet her der og alle vegne og uden synderligt modspil.
Såmænd også i nærværende avis.

Øv!

Thomas Tanghus, Ebbe Overbye, Per Christiansen, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Cepos har i øvrigt sagt nøjagtigt det samme i samfulde 16 år de har eksisteret og været fast inventar i enhver nyhedsudsendelse, der skulle omhandle 'reformer' (nedskæringer) af offentlige ydelser, sænkning topskatten eller støtte til erhvervslivet.

Det er en konstant båndsløjfe, der på ingen måde forholder sig til noget så kedeligt som samfundsforandringer og realiteter.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Bjørn Pedersen, Gert Romme, Hans Schjørmann, Anders Reinholdt, Ebbe Overbye, Per Christiansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Michael Slotsted og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Michael Slotsted

CEPOS og Mads Lundbye er som bemeldte dagblads Georg Metz: De har ikke sagt noget nyt i 16 år.

Georg Metz har så den fordel, at han skriver det, han bliver ved med at sige, på en underholdende måde. Plus at Metz selvfølgelig også har den fordel, at jeg sædvanligvis er enig med ham.

Men lige hvad angår den slidte plade og den nostalgiske hensygnen, har de (og vi) nok en del til fælles.