Folk

En epoke slutter: Frøken Klokken går på pension

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren.
Fra 1970 til i dag var Marianne Germer stemmen bag Frøken Klokken.

Fra 1970 til i dag var Marianne Germer stemmen bag Frøken Klokken.

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Debat
20. november 2021

Folk har fundet andre måder at finde ud af, hvad klokken er, siger TDC’s kommercielle direktør.
 

Frøken Klokken: En epoke er snart slut. I en pressemeddelelse oplyser TDC, at Frøken Klokken (7010 1155) går på pension den 30. november. Grunden er – ifølge TDC’s kommercielle direktør – at folk med den digitale udvikling har fundet mange andre måder at finde ud af, hvad klokken er.

Marianne Germer: Frøken Klokken, som vi kender hende, er indtalt af Marianne Germer i 1970, og det er præcis den samme lyd, man har fået i røret siden. Nogen husker måske også Anna Edith Sommer-Jensens stemme. Hun havde tjansen fra 1939 til 1970.

Hans Henrik Bærentsen I: Skuespilleren, som især kendes fra Wikke og Rasmussens film, Hans Henrik Bærentsen, er død. Få kunne spille rollen som træls, svedglinsende skurk som Bærentsen. Blandt hans mest mindeværdige figurer er Sven Svin, Freddy i Barbar Bar og Sheriffen fra Robin Hat.

Hans Henrik Bærentsen II: Bærentsen fik sit gennembrud i den brede befolkning med rollen som Rasmus Radiomus, der i 1990’erne kørte hver morgen på P3. Og så har han lagt stemme til tegnefilmsfigurer i ’The Flintstones’, ’Monsters, Inc.’ og ’Teletubbies’. Han blev 65 år.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her