Læserbrev

FOA: De offentlige køkkener skal have 25 procent lavere klimabelastning i 2025

Klimaet skal reddes i hverdagen. Derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og fokusere på plantebaserede måltider. Og hvis danskerne har friheden til at vælge plantebaseret på arbejdet, er der større chance for, at de også vil gøre det derhjemme, skriver formand for kost- og servicesektoren i FOA Pia Heidi Nielsen
Debat
22. november 2021

Christiansborg har for nylig indgået en bred grøn aftale om landbruget, der skal dæmpe drivhusgasudledningerne frem mod 2030. Det er en aftale, som har været længe undervejs – og klimaminister Dan Jørgensen (S) lover, at der er mere på vej.

Men forandringerne kommer ikke af sig selv. Der skal mange gode kræfter og handlinger til at virkeliggøre omstillingen. Det er afgørende, at fagbevægelsen også deltager i det arbejde. Derfor er FOA sammen med en kreds af fagforbund og grønne og sociale organisationer gået sammen i alliancen Broen til Fremtiden.

For at imødekomme 70-procentsmålet i 2030 foreslår vi helt konkret – som en begyndelse – et direkte mål om 25 procent lavere klimabelastning fra fødevarer i de offentlige køkkener inden 2025. Ved at satse på det plantebaserede kan vi brødføde langt flere mennesker og samtidig skabe mere plads til skov og natur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her