Folk

FOLK: Præsident og chefterrorist strides om formål med terror i Paris

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den tidligere franske præsident François Hollande ankommer til retten i sagen om de store terrorangreb i Paris den 13/11.

Den tidligere franske præsident François Hollande ankommer til retten i sagen om de store terrorangreb i Paris den 13/11.

Yoan Valat

Debat
18. november 2021

Under retsopgøret om de store terrorangreb på Paris den 13. november 2015 har IS-terroristen Salah Abdeslam og den daværende præsident Hollande krydset klinger.
 

François Hollande: Den tidligere præsident er blandt de afhørte i retsopgøret om de store terrorangreb i Paris den 13/11 2015. I retten gentog han det synspunkt, at terroristerne begik terror, fordi ’de hader frihed og den sekulære republiks værdier’.

Salah Abdeslam: Den hovedanklagede bagmand afviser dette. Målet med blodsudgydelserne på franske civile var kun taktisk: at stoppe Frankrigs militærbekæmpelse af Islamisk Stats kalifatopbygning. Terror var så det middel, man måtte ty til.

Franske agenter: Men Abdeslams forklaring modsiges af efterretningsanalytikere, der kronologisk har ført planlægningen af terror mod Frankrig tilbage til otte måneder før de første franske angreb på IS i Irak. Hollandes tese er ikke skudt ned.

Rasmus Kofoed: Efter nytår er det slut med alle slags kødmåltider hos Michelin-trestjernede Geranium. Prisniveauet forbliver tårnhøjt: Gourmander må vænne sig til, at grønne spiser også kan være mundvandsfremkaldende og stjernedyre.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her