Læserbrev

Folketinget kan ikke ignorere et enigt byråd: Kalundborg ønsker ikke en bro over kattegat

Kattegatforbindelsen har egentlig ikke noget med kommunalpolitik at gøre. For det er Folketinget, der skal tage den endelige beslutning. Men i Kalundborg Kommune er alle partier enige. Det kan og må Folketinget ikke ignorere, skriver filmfotograf David Katznelson
Debat
16. november 2021

I Kalundborg er der ingen lokal tilslutning til en Kattegatmotorvej hen over Røsnæs. Det blev slået fast ved et vælgermøde den 26. oktober i Røsnæs Forsamlingshus, hvor offentligheden fik indsigt i, hvad de lokale politikere tænker inden kommunalvalget. Og der var enighed mellem samtlige partier i Kalundborg Kommune. Ingen ønsker Kattegatforbindelsen.

Det vil være en af danmarkshistoriens største fejltagelser at give grønt lys til en VVM-undersøgelse af en Kattegatforbindelse. En forbindelse, der vil sende støj og forurening ud over betydelige dele af uberørt dansk natur og landskaber. Den vil ødelægge Røsnæs, der i 2018 kom med i Danmarks Naturkanon. Den bæredygtige ø, Samsø, og Odder kommune vil også blive ramt af forbindelsen. De vil begge blive lagt under enorme mængder beton og asfalt for at gøre plads til en firesporet motorvej. Alt det sker blot for, at aarhusianerne kan komme en halv time hurtigere frem til København.

Projektet vil blive det dyreste anlægsprojekt i Danmarks historie, og samtidig vil det gøre det mere eller mindre umuligt at nå de grønne klimamål, som den danske regering har vedtaget ved lov. Især i forhold til udledningen af CO2 bliver det svært.

Kattegatforbindelsen vil allerede i anlægsfasen udlede en uhørt mængde CO2. Hvis Kattegatforbindelsen skal realiseres, vil det altså kræve, at andre sektorer sparer ekstremt meget i deres klimabudget.

Kattegatforbindelsen vil forurene land og hav. Den grønne agenda fylder for meget hos os vælgere, fra venstre til højre, til at vi kan acceptere, at undersøgelserne til dette gigantiske vanvidsprojekt fortsætter.

Selv om det i sidste ende er Folketingets politikere, der skal tage beslutningen, så er det vigtigt, at al modstand mod dette projekt bliver manifesteret ved det kommende kommunalvalg. Det er vigtigt, at du som vælger sender en klar og tydelig besked til Folketinget om, at dette projekt ikke er ønskværdigt.

David Katznelson er filmfotograf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mig bekendt er der ingen nævneværdig opbakning i befolkningen overhovedet, men det bekymrer sjældent Christiansborg…

Det er et endnu mere sindssygt projekt end Lynetteholm.

Fuldstændigt enig......men bortset fra det, kan man jo godt forstå dem, der gerne vil væk fra Århus i en fart.