Intermetzo

Georg Metz: Mette Frederiksens parti søger konsekvent den lavere fællesnævner

Efter lokalvalgets nederlag er den vigtigste årsag hjemløs
Statsminister Mette Frederiksen (S) optog i slutningen af april i år sin 1. maj-tale i et kolonihavehus i Engen ved Aalborg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) optog i slutningen af april i år sin 1. maj-tale i et kolonihavehus i Engen ved Aalborg.

Mads Nissen

Debat
26. november 2021

De leder og tror måske selv i det fåmælte at finde årsagerne til den kommunale ulykke i slettede sms’er og smuldrende forklaringer på begivenheder, der egentlig ikke behøvede være så vanskelige at forsvare.

Hvis nu bare embedsværket havde lagt tingene gennemskueligt frem fra dag ét, havde der ikke været nedsat den minkkommission, der dag for dag truer og reducerer ministrene. Trods DF’s maleriske undergang vækker minkhåndteringen mere opmærksomhed end Thulesen Dahls planer om at rive sit søndrede parti med i faldet.

Som minken udvikler sig, bliver det stadig mere uoverkommeligt at afbøde mistilliden til statsminister og regering. Men som antydet drejer krisen sig ikke så meget om sms’er og Mette Frederiksens påfaldende nærsynede magtudøvelse. Det er ikke her, hovedårsagen til det uafviselige vælgertab ligger.

Nederlaget, som det jo var, grunder sig i en anderledes selvplantet skimmelsvamp, hvis langtidsskader bliver værre end en administrativ mere mekanisk forklarlig minkkrise. Vel at mærke er det langt mindre sandsynlige, at de forhåndenværende S-ledere kan redde den bygning, de prøver at rejse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Socialdemokratiet hedder sig at være arbejdernes parti, men i virkeligheden kan det være ret fjendtligt over for det arbejdende folk. Tag nu sygeplejerskernes strejke, der blev trynet og præcis det samme med lærerkonflikten under en anden S-regering. Så er der dagpengene. Jeg mener at huske, at det var Nyrupregeringen, der nedsatte perioden til 4 år. Helle Thornings ditto nedsatte perioden til 2 år, og den nuværende regering har ønsket at nedsætte perioden til 1 år for nyuddannede oven i købet til en lavere sats. Det kan aldrig nogensinde være en fordel for nogen at miste deres understøttelse lige meget hvor meget man krøller sproget. Og så var det Stauningregeringen, der under besættelsen sendte de arbejdsløse til Nazityskland for at arbejde.

Peter Wulff, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Egon Stich, Eva Schwanenflügel, Claus Bødtcher-Hansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

26/nov/2021

Ja, Asocialdemokratiet har alle dage
været klasse-forræddere, og fanden
har for længst taget Mette Frederik-
sen og de øvrige Asocialdemokrater ...
Fy for fanden :-( !

Med bekymret hilsen
Claus