Julekalenderen 2021
Læsetid: 3 min.

Min allerførste jul er den dag, jeg blev født

Vi er blevet bedt om at skrive om en juleoplevelse, der er vigtig for os, og eftersom min allerførste er en forudsætning for alle de andre, går det vel an at betragte den som den vigtigste, skriver Karen Syberg i sin juleklumme
Vi er blevet bedt om at skrive om en juleoplevelse, der er vigtig for os, og eftersom min allerførste er en forudsætning for alle de andre, går det vel an at betragte den som den vigtigste, skriver Karen Syberg i sin juleklumme

Sofie Holm Larsen/iBureauet

Kultur
3. december 2021

Vandet er varmt. Jeg ligger og flyder, vugger lige så stille. Indimellem drømmer jeg næsten. Langt borte fra hører jeg nu og da stemmer, ind imellem er der nogen, der spiller på violin. Andre gange er det et klaver eller et orgel, der fjernt og stille sender sine toner ned over mig. Jeg befinder mig i en tilstand af permanent ro og fred. Jeg flyder.

Men pludselig er freden forbi. De røde vægge, der omgiver mit bassin, begynder at skælve. Så holder de op, men lidt efter skælver de igen, og væggene nærmer sig mig fra begge sider. Hvad er det, der er undervejs? Et jordskælv?

Med et er det, som om nogen har trukket bundproppen ud. Vandet, jeg flyder i, begynder at synke og forsvinde. Jeg prøver at klamre mig til væggene, men de er glatte og slimede, og samtidig med at vandet synker, giver de sig til at ryste og klemme mig stadigt mere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

02/dec/2021

Kære Karen Syberg,
tak for en smuk og rørende beskrivelse :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Anna Louise Finck-Heidemann, Eva Schwanenflügel og Klaus Ankerstjerne Eriksen anbefalede denne kommentar
Christina Laugesen

Tusind tak for den herlige beretning og rigtig glædelig fødselsdag.

Anna Louise Finck-Heidemann, Eva Schwanenflügel og Klaus Ankerstjerne Eriksen anbefalede denne kommentar