Folk

Kommunalvalg: Reklamer med din profession, medmindre du er journalist eller politiker

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Det er en ny tendens, at kandidater skriver deres profession på valgplakater

Det er en ny tendens, at kandidater skriver deres profession på valgplakater

Christian Lindgren

Debat
3. november 2021

Det kan være en fordel for kandidater til kommunal og regionsvalg, at reklamere med deres profession. Med mindre de er journalister eller politikere, vurderer lektor.

Thomas Ahrenkiel

Den tidligere chef for FE Thomas Ahrenkiel har ifølge DR fået nyt job. Han blev i 2020 hjemsendt som en del af skandalen i FE. Nu skal han være europæisk direktør for det internationale konsulent- og rådgivningsfirma Macro Advisory Partners ApS.

Gamer-politikere

Det er lykkedes DR at finde en ny tendens til kommunalvalget. Politikere, der skriver professioner på deres valgplakater. Konservative Niko Reich Morales betegner eksempelvis sig selv som »sosu-assistent og gamer«, mens en fra Alternativet er »psykolog«.

Læge-politikere

Dommen fra kommunikationseksperter er klar. Det er en god måde at skabe identifikation og særligt en fordel for »læger, brandmænd og sygeplejersker«, som har høj troværdighed, forklarer Niels Nørgaard Kristensen, lektor i politik på AAU.

Journalist-politikere

Rådet om profession gælder dog ikke alle kommende politikere: »Omvendt har andre professioner som journalister, politikere og brugtvognsforhandlere et mere blakket ry, og i deres tilfælde vil det ikke være en fordel,« forklarer lektoren. Godt så.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her