Folk

Miljøaktivister kæmper for, at narkobarons flodheste må smadre Colombias natur

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Flodhesten Jakira spiser en frugtkage til sin 4-års fødselsdag i Santa Fe zoo, i Medellin, Colombia den 15, juli 2018. Jakira er datter af Pepa, som var blandt de oprindelige fire flodheste importeret af narkobaronen Pablo Escobar.

Flodhesten Jakira spiser en frugtkage til sin 4-års fødselsdag i Santa Fe zoo, i Medellin, Colombia den 15, juli 2018. Jakira er datter af Pepa, som var blandt de oprindelige fire flodheste importeret af narkobaronen Pablo Escobar.

Joaquin Sarmiento/AFP/Ritzau Scanpix

Debat
19. november 2021

Sæt jer, børnlille, nu skal I høre den korte udgave af den fantastiske historie om Pablo Escobars flodheste

 

Pablo Escobars flodheste I: Der er nyt i sagen om Pablo Escobars flodheste. I sine velmagtsdage i 1980’erne, da colombianeren dominerede verdensmarkedet for kokain, importerede Escobar – som enhver narkobaron med respekt for sig selv – fire flodheste til en privat zoo.

Pablo Escobars flodheste II: I sit private palæ holdt Escobar antiloper, zebraer og endda elefanter, men det er flodhestene, der har vist sig at være et problem. I 1993 blev Escobar skudt, og haciendaen overtaget af den colombianske regering, der fik afsat de fleste dyr til zoologiske haver.

Pablo Escobars flodheste III: Men flodhestene var besværlige at flytte, og ingen aftagere var tilstrækkeligt interesserede, så de blev efterladt i en lille indhegning. Kort efter brød de fri og har siden haft det alt, alt for godt i de nye omgivelser. Escobars fire flodheste er nu blevet til over 100.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her