Folk

Nyt amerikansk universitet skal knække ’wokeismen’

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Historikerkendis Niall Ferguson er medinitiativtager til det nystiftede University of Austin, hvor målet er at knække den såkaldte wokeismes åg i Amerikas akademia.

Historikerkendis Niall Ferguson er medinitiativtager til det nystiftede University of Austin, hvor målet er at knække den såkaldte wokeismes åg i Amerikas akademia.

David Levenson

Debat
11. november 2021

Amerikas akademiske liv skal befries fra venstreorienteret identitetspolitisk ortodoksi, selvcensur og cancel culture – det lover en kreds af forskere med den konservative historiker Niall Ferguson i spidsen.

Ludwig Wittgenstein I: ’Verden er alt, hvad der er tilfældet’. Med disse ord begynder ’ Tractatus Logico-Philosophicus’ skrevet i 1918 af en østrigsk løjtnant, dels i skyttegraven, dels i krigsfangenskab, men udgivet for 100 år siden.

Ludwig Wittgenstein II: Værket er på kun 75 sider og består af elementære – dels logiske, dels mystiske – udsagn om sproget som afbildning af verden. Løjtnanten mente hermed at have fundet ’den endelige løsning’ på filosofiens problemstillinger …

Niall Ferguson I: … Men det havde han ikke. Jagten på sandheden fortsætter – nu også på det nystiftede University of Austin, som denne historikerkendis er medinitiativtager til. Målet er at knække den såkaldte wokeismes åg i Amerikas akademia.

Niall Ferguson II: Illiberale liberale akademikere skal ikke have plads på det nye universitet, der tværtimod lover ytringsfrihed og pluralisme. Ifølge Ferguson har initiativtagerne ’mangfoldige’ baggrunde (’men for visse sikkert ikke mangfoldige nok’).

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her