Folk

Revolutionshelten Ortega er blevet til alt det, han bekæmpede

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Nicaraguas sandinistleder, Daniel Ortega, har ’vundet’ en fjerde præsidentperiode i træk.

Nicaraguas sandinistleder, Daniel Ortega, har ’vundet’ en fjerde præsidentperiode i træk.

Fayez Nureldine

Debat
9. november 2021

Engang bekæmpede han sandinistlederen Somozas diktatur og ville indføre socialisme og folkelig selvbestemmelse. Nu er Daniel Ortega selv diktator og bekæmper socialister og folkelig selvbestemmelse. Imens er Aleksandr Lukasjenko blevet en sand flygtningeven

Daniel Ortega: Eksguerillahelten, der engang kæmpede mod aldrende, illegitime autokrater, er for længst selv blevet en. Efter at have fængslet Nicaraguas opposition har sandinistlederen ved en overvældende valgsejr ’vundet’ en fjerde præsidentperiode i træk.

Aleksandr Lukasjenko: Den belarusiske diktator er en sand humanitær flygtningeven. Ikke blot henter han flygtninge i tusindtal – nu sætter han også sit politi til at skære hul i grænsehegnet til Polen for at lette dem adgang til det forjættede Europa.

Jair Melchior: Overrabbineren taler mandag aften på Kultorvet i København ved et arrangement, der skal ihukomme Krystalnatten i 1938 – optakten til Holocaust. Andre talere advarer imod den nationalchauvinisme, de ser på fremmarch i dagens Europa.

Friværdisocialister: Kystbanesocialister har invaderet hovedstaden. Her sidder der ifølge socialdemokraten Jonas Bjørn et rødt borgerskab »i billigt købte dyre andelsboliger, skåler i chablis og klager over stigende boligpriser og grimt nybyggeri«.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er skændigt og skammeligt hvad der er sket med sandinismen.

Torben Lindegaard

@Jan Damskier

Jeg er almindelig kedelig liberal; men ikke desto mindre har stadigvæk en veneration overfor sandinisterne - deres dåd med at omstyrte familiediktaturet Somoza kan vi ikke tage fra dem.

Men det er selvfølgelig meget trist, at sandinistlederne selv udarter til diktatorer, efter de har prøvet at være ved truget.

Det der kan harme mig mest i denne lange proces, er at få (bortset fra den internationale venstrefløj) gjorde ophævelser over, at Reagan-regeringen minerede Nicaraguas eneste fungerende stillehavshavn Corinto. Din presse skrev ikke om det overgreb! Greb FN ind? Hvem på den danske højrefløj forholdt sig til, at samme præsident støttede en ny borgerkrig? Nu imod sandinisterne.