Folk

Det er ikke sjovt at være milliardær i Danmark

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Saxo Bank-chefen Kim Fournais føler, at det nærmest er et skældsord at blive kaldt »rigmand«.

Saxo Bank-chefen Kim Fournais føler, at det nærmest er et skældsord at blive kaldt »rigmand«.

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Debat
1. december 2021

Heldigvis står Berlingskes business-sektion klar med bekræftelsesterapi til klemte rigmænd

Kim Fournais I: Det er ikke nemt at være milliardær. Saxo Bank-chef føler sig »dæmoniseret« på grund af sin succes. Pressen skriver ofte, at rigmænd har »scoret kassen«. »Det er underforstået, at der er tale om et rigt svin, som nok har snydt en masse mennesker«.

Kim Fournais II: »Det er nærmest et skældsord at blive kaldt rigmand,« beklager han sig til Berlingske. Heldigvis kan avisen ae ham lidt på kinden. »Her er en topchef, der arbejder hårdt,« skriver journalisten beundrende. Og »den kloge investor er altså en hårdtslående klimaaktivist.«

Morten Messerschmidt I: Messerschmidt har stillet sig til rådighed som formand med europaparlamentariker Peter Kofod som næstformand. Nu viser det sig imidlertid, at næstformanden skal være medlem af Folketinget. »Vores vedtægter er ret klare,« siger afgående formand Thulesen Dahl.

Morten Messerschmidt II: Marie Krarup mener, at Messerschmidt er problemet. »Vi kan ikke have en dømt mand i spidsen,« siger hun. Både Krarup, Messerschmidt og Thulesen Dahl er enige om, at den bedste formand ville være Inger Støjberg, der som bekendt ikke er medlem af partiet.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her