SERIEFOLK

At spille noget man ikke er, er definitionen på at være skuespiller

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Eddie Redmayne fortryder nu offentligt, at han påtog sig at spille en rolle som transperson.

Eddie Redmayne fortryder nu offentligt, at han påtog sig at spille en rolle som transperson.

Jonathan Hordle

Debat
25. november 2021

At ciskønnede ikke må spille transkønnede, er et synspunkt, der vinder frem i den offentlige mening. Nu er spørgsmålet, om også det omvendte må gælde: Filmhistorien er fuld af eminente skuespillere af anden observans, der har spillet heterofigurer.

Karim Benzema: At franske fodboldhelte kan være skurke uden for banen, viste Michel Platinis implicering i FIFA-korruption. I går fik Real Madrid-stjernen her en fængselsdom for at medvirke i afpresning af en landsholdskollega med en sexvideo.

Jacinda Ardern: New Zealands premierminister er en globalt feteret venstrefløjsstjerne. Men p.t. meget mindre feteret i storbyen Auckland, hvis 1,7 millioner indbyggere siden august har været afskåret fra resten af landet i hård coronakarantæne.

Eddie Redmayne: Skuespilleren, der spillede hovedrollen som den transkønnede Lili Elbe i filmen ’The Danish Girl’, er en såkaldt ciskønnet mand. Han burde have afholdt sig fra at spille noget, han ikke er, mener transaktivister. Nu giver han dem ret.

Marlene Dietrich: Det er næppe et plus for skuespilkunsten, hvis denne holdning vinder frem. Ovennævnte transvestit spillede gerne ciskvinder. Også andre notoriske biseksuelle som Cary Grant og Greta Garbo tog livtag med heteronormative roller.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er ikke så meget et problem, at en ciskønnet spiller en trans. Det er et problem, når en ciskønnet MAND spiller en transkønnet KVINDE. Selvfølgelig er der mænd, der kan spille kvinder, men dette taler ind i det problem, at ciskønnede er besat af transkønnedes fortid, som de kun ønsker at lægge bag sig.

Det er skuespil . Det er ikke virkelighed. Det er helt ude af proportioner at betragte det som andet. Jeg ser film fordi jeg elsker godt skuespil af dygtige skuespillere. Og jeg er hamrende ligeglad med deres sexuelle eller politiske observans; når de ikke spiller skuespil .
Mvh Hanne Pedersen