Læserbrev

Stem ungt den 16. november, så vi kan tage de drastiske beslutninger, før det er for sent

Kun en ud af 41 regionsrådsmedlemmer i hovedstaden er under 30 år, selv om 20 procent af dem, de repræsenterer, er under 30 år. Vi står ved en skillevej, der ikke rimer på overmodne politikeres status quo-bevarende såkaldte visioner, skriver aktivist i Rød-Grøn Ungdom Sarah Abildskov i dette debatindlæg
Debat
11. november 2021

På tirsdag skal vi stemme til kommunal- og regionsrådsvalget. Det er det valg, hvor vi skal bestemme, hvilke forhold nyuddannede sygeplejersker skal arbejde under i fremtiden. Det er der, vi skal bestemme, hvem og hvor mange der skal have adgang til en bolig i storbyerne. Og det er der, vi skal beslutte os for, om vi vil tage klimakampen op, nu hvor det er sidste chance.

Ungdommen er i krise, når de samme granvoksne mennesker genvælges igen og igen. Vi står midt i en opbrudstid. Det er tid til at give de unge styringen på deres eget skib.

Center for Ungdomsforskning kalder min generation for »mindst lige så politisk aktive som 68-generationen«. Temaerne siden ungdomsoprøret har ganske vist ændret sig, men fuldstændig ligesom 68’erne ønsker vi en ny retning.

Når man hører ordlyden fra Christiansborg, er det tydeligt, at det er min generation, der skal bremse klimakatastrofen. Til kommunal- og regionsrådsvalget har vi mulighed for netop at tage drastiske beslutninger i den helt nære arena og ændre på den måde, vi lever på.

Bølgen af unge klimaforkæmpere skal skylle ind over rådhusene, før den globale opvarmning får Øresund til at skylle ind over Amager. Men det kræver, at befolkningen bakker os op og viser os den tillid, reel forandring kræver.

I Region Hovedstaden sidder der 41 personer i regionsrådet, og kun én, der er under 30 år. Dette på trods af, at 20 procent af befolkningen i Region Hovedstaden er under 30 år. Det er en brist i det repræsentative demokrati.

Repræsentation er uhyre vigtigt, når vi skal varetage fremtidens interesser. Vores by- og regionsråd skal repræsentere befolkningen. Hvordan kan vi ellers stole på, at de har vores ryg ved forhandlingsbordet? I stedet for at bruge ressourcer på at lave rundspørger om, hvad de unge vil have, så få de unge til at overtage roret. Det er vores fremtid, det hele drejer sig om.

Ved dette valg står vi ved en skillevej, der kalder på nytænkning. Ungdommen er kreativ, ungdommen er modig, ungdommen er fandenivoldsk, fremadskuende, inspireret, kompetent, dygtig og ikke mindst på bølgelængde med vores egne udfordringer. Vi er på uddannelserne, i psykiatrien, i parkerne, på cykelstierne, i nattelivet. Vi ved, hvad der skal til for at give det hele et løft, frem for fire år mere med overmodne politikeres status quo-bevarende såkaldte visioner.

Derfor, kære læser: Stem ungt den 16. november!

Sarah Abildskov er aktivist i Rød-Grøn Ungdom

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Yes, tak for indlæg.... jeg på 75 år støtter alle de unge der vil politik. Så stem ungt!