Folk

Her er nogle af årets modtagere af den livsvarige hædersydelse

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Forfatteren Lone Hørslev, der senest har udgivet romanen Halvt i himmelen, har som 13 andre danske kunstnere modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Forfatteren Lone Hørslev, der senest har udgivet romanen Halvt i himmelen, har som 13 andre danske kunstnere modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Stine Bidstrup

Debat
6. december 2021

Statens Kunstfond har netop tildelt de ledige livsvarige hædersydelser til 14 danske kunstnere. Ydelsen er indkomstreguleret og på maks. 169.000 kroner om året

Lone Hørslev: Forfatteren Lone Hørslev har som 13 andre danske kunstere modtaget Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse som tak for godt arbejde og støtte til at fortsætte. Hendes forfatterskab består af romaner, noveller, digte og sangtekster, senest har hun udgivet romanen Halvt i himmelen.

May el-Toukhy: Blandt de nye modtagere af hædersydelsen er også filminstruktøren May el-Toukhy, der vandt Nordisk Råds filmpris i 2019 for dramaet Dronningen. I alt er der 275 kunstnere, der modtager hædersydelsen. Antallet af nye modtagere afhænger af, hvor mange af de 275, der er gået bort.

Nikolaj Cederholm: Teaterinstruktøren Nikolaj Cederholm er blevet belønnet med hædersydelsen for sin berigelse af scenekunsten siden 1990’erne, da han gjorde teaterkoncerten til mode. Det skal også lige nævnes, at han har lavet en af de bedste julekalendre, Juletestamentet fra 1995 med musik af Kåre Bjerkø.

Jakob Jakobsen: Billedkunstneren Jakob Jakobsen har for nylig udstillet en skriftlig opsigelse som værk, hvad der jo er lidt kringlet, når han som kunstner ikke er ansat af nogen. Med tildelingen af hædersydelsen kan man håbe, han vil fortsætte sit samfunds- og psykiatrikritiske virke.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her