Læserbrev

Både ledelsen, undervisere og studerende deler ønsket om faglig bredde på psykologistudiet

Vi taler løbende med de mange engagerede studerende, der ligesom ledelsen og underviserne ønsker en alsidig indføring i psykologifagets mange perspektiver – også de kritiske og de kvalitative. Netop faglig bredde af høj kvalitet er omdrejningspunkt i instituttets nye strategi, skriver institutleder på Institut for Psykologi ved Københavns Universitet, Vibeke Koushede, i dette debatindlæg
Debat
2. december 2021

I et indlæg i Information den 30. november udtrykker Sandra de la Cour, psykologistuderende ved Københavns Universitet, bekymring for den faglige bredde på psykologistudiet. Som institutleder er jeg glad for engagerede studerende, og jeg kan forsikre alle de studerende om, at vi deler ønsket om en stærk faglig bredde.

Netop faglig bredde af høj kvalitet er omdrejningspunkt i instituttets nye strategi. Strategiens mål er, at vi bliver ved med at udbyde og udvikle en bredt funderet og kritisk bevidst uddannelse, der trækker på samfundsvidenskabelige, humanistiske og naturvidenskabelige traditioner. Det er et mål, som jeg tror, at alle på psykologistudiet deler på tværs af studerende, undervisere og ledelse.

I den kommende tid vil vi i fællesskab på Institut for Psykologi og på tværs af fakultetet arbejde med at styrke den kvalitative metode og kritiske teori, som Sandra de la Cour og andre studerende har efterspurgt. For eksempel har vi lige godkendt et helt nyt obligatorisk fag, der kommer til at hedde kvalitative metoder, som netop sikrer vores studerende en grundig indføring i nogle af disse centrale metoder tidligt i uddannelsen. Derudover vil vi udnytte, at vi er del af et stærkt fagfællesskab på tværs af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Det er et fællesskab, der giver os mulighed for at trække på og bidrage til en fortsat udvikling af det kvalitative og kritiske.

Mandag den 29. november samledes flere hundrede studerende, undervisere og ledelse til et stormøde om de bekymringer for psykologiuddannelsen, som Sandra de la Cour og andre studerende har rejst. Det centrale udbytte af det møde var et gensidigt ønske om dialog og samarbejde og en fælles ambition om, at psykologistudiet skal fastholde den faglige bredde.

Vi ser frem til en fortsat god dialog med de studerende. Vi håber, at vi sammen kan finde en løsning, så vi fortsat kan tilbyde en bredt funderet uddannelse, der giver de fremtidige psykologer en alsidig indføring i de mange perspektiver, som faget rummer, og ruster dem til mødet med en kompleks virkelighed efter endt uddannelse.

Vibeke Koushede er institutleder på Institut for Psykologi ved Københavns Universitet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her