SERIEFOLK

Folk: Ekstra Bladet bider lidt for hårdt i ikke-#MeToo-historie om Cecilie Beck

Ekstra Bladet tager #MeToo-dækningen et skridt videre med historien om studieværten Cecilie Becks forhold til en praktikant. Problemet er bare, at det ikke rigtig er en #MeToo-historie
Ekstra Bladet skiftede for nylig slogan fra det historiske ’Tør, hvor andre tier’ til det mere moderne, men også dårligere ’Når ingen andre tør’.

Ekstra Bladet skiftede for nylig slogan fra det historiske ’Tør, hvor andre tier’ til det mere moderne, men også dårligere ’Når ingen andre tør’.

Christian Lindgren

Debat
17. december 2021

’Folk’ er Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Ekstra Bladet I: Hold fast, hvor kan man godt mærke, at der er kommet nye chefer på Ekstra Bladet. Avisen, der under Henrik Qvortrup har skiftet slogan fra det historiske ’Tør, hvor andre tier’ til det mere moderne, men også dårligere ’Når ingen andre tør’, tager nu #MeToo et skridt videre.

Ekstra Bladet II: Da #MeToo begyndte at rulle, skulle Ekstra Bladet lige finde sine egne ben at stå på. Der var nogle interne sager, der skulle lukkes, og en chefredaktør, der skulle lære at tage ansvar for en sexistisk kultur, men så var Ekstra Bladet dæleme også klar til at bide, så det knaser.

Ekstra Bladet III: »Hvordan tager vi #MeToo ét skridt videre og gør noget totalt crazy?« forestiller man sig, at Qvortrup har spurgt sin redaktion efter Michael Dyrbys fald. »Vi nakker en kvinde!« kunne man forestille sig, at en anden har sagt og vupti, så var TV 2’s Cecilie Beck på forsiden.

Ekstra Bladet IIII: Der er dog den detalje, at historien om at Cecilie Beck, der havde sex med en praktikant, ikke er en særlig god #MeToo-historie. Der var samtykke og ikke nogen krænket part, så EB har nok bidt lidt for hårdt her. Sådan er det med vilde hunde. Nogle gange bider de de forkerte.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lærke Cramon

Den omtalte foto-elev ville sikkert gerne gøre det godt, når han nu var på reportagerejse med Cecilie Beck - så i den situation kan det jo være svært at undslå sig !!

Jes Dorph-Petersen blev hældt ud af samme nyhedsorganisation for at indlede seksuelt forhold til praktikanter, som ansås at være i en sårbar position i den tid, de er praktikanter på TV 2 - jævnfør båndudskrift fra det møde, hvor Jes Dorph-Petersen blev fyret.

Har man talt med den pågældende praktikant, siden man så skråsikkert kan konkludere, at der var tale om samtykke, og at det var helt uproblematisk? Og der altså heller ikke tale om et forhold på ulige vilkår, eller hvad man ellers ville inddrage, hvis kønsforholdet var omvendt.