Kommentar

Højrefløjen og De Radikale vil snyde befolkningen for den velfærd, som de har lovet

Venstre, De Konservative og De Radikale bad borgerne blive længere på arbejdsmarkedet, fordi der skulle være penge til fremtidens velfærd. Pensionsalderen blev hævet, og efterlønnen afskaffet. Pengene er der. Men nu blokerer de for den lov, der skal sikre, at pengene rent faktisk bruges på velfærd, skriver Enhedslistens Pelle Dragsted i dette debatindlæg
Tilbage i maj 2019 præsenterede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og Herlevs borgmester, Thomas Gyldal (S), partiets velfærdsudspil på SOSU C i Herlev. Der blev blandt andet fremlagt udspil til en velfærdslov, der skal sikre, at det offentlige forbrug på ældre og børn automatisk følger udviklingen i antallet af ældre og børn.

Tilbage i maj 2019 præsenterede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og Herlevs borgmester, Thomas Gyldal (S), partiets velfærdsudspil på SOSU C i Herlev. Der blev blandt andet fremlagt udspil til en velfærdslov, der skal sikre, at det offentlige forbrug på ældre og børn automatisk følger udviklingen i antallet af ældre og børn.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Debat
2. december 2021

Mørke skyer trækker sig sammen om den såkaldte velfærdslov, som i disse uger bliver behandlet i Folketinget.

Velfærdsloven var et af socialdemokraternes vigtigste valgløfter før valget i 2019. Den vil, hvis den vedtages, indebære, at man ved lov forpligter den til enhver tid siddende regering til at lade det offentlige forbrug følge med den demografiske udvikling. Det betyder på almindeligt dansk, at når der bliver flere plejekrævende ældre, så skal pengene til velfærd følge med.

Men lige nu ser det sort ud for velfærdsloven. Regeringens ene støtteparti, De Radikale, vil nemlig ligesom resten af den økonomiske højrefløj ikke stemme for loven. Og så er flertallet der ganske enkelt ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Brian Nocis Jensen

De radikale er også højrefløjen, Pelle...
Og de er heller ikke mere grønne end blåt er.

Lillian Larsen, Anders Graae, Bjarne Tingkær, Svend Elming, Per Klüver, jørgen djørup, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, Torben Skov, Jan Damskier, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Slingrefisene vil bare have ministertaburetter.
De er fløjtende ligeglade med velfærdsløfter.

Sådan er det jo ;)

Lillian Larsen, Anders Graae, Svend Elming, jørgen djørup, Susanne Kaspersen, Ervin Lazar, David Zennaro, Alvin Jensen, Kurt Nielsen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Jah det er'et jo ;)

Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Ikke slettet sms, om højrefløjen: "luk lortet"

Eva Schwanenflügel og Mette Johansson anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Pelle Dragsted skriver bl.a. "at man ved lov forpligter den til enhver tid siddende regering til at lade det offentlige forbrug følge med den demografiske udvikling".

Et siddende folketing kan ikke forpligte - hverken et kommende folketing eller regering til noget som helst. Det er altid det, til enhver tid siddende, folketingsflertal der bestemmer og man kan altid ophæve tidligere aftaler og love.