SERIEFOLK

Hold dig fra møtrikkerne på cykelhjulet!

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Du kan komme i fængsel, hvis du løsner møtrikker på et cykelhjul på en sådan måde, at cyklisten efterfølgende kan komme til skade.

Du kan komme i fængsel, hvis du løsner møtrikker på et cykelhjul på en sådan måde, at cyklisten efterfølgende kan komme til skade.

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Debat
22. december 2021

SF’s retsordfører har nu Justitsministeriets ord for, at hvis man løsner møtrikkerne på et cykelhjul, og cyklisten efterfølgende kommer til skade, så kan det føre til fængselsstraf

Karina L. Dehnhardt: Endnu engang har SF’s retsordfører fået Justitsministeriets afklaring på et spørgsmål, som sikkert har naget mange gennem årene: Kan man straffe en person, der løsner møtrikker i et cykelhjul eller cykelstyret, så cyklisten kommer alvorligt til skade og bliver uarbejdsdygtig?

Cykelkriminelle I: Justitsministeriets svar: Strafansvar afhænger af sagens samlede omstændigheder, herunder om gerningspersonen har haft fortsæt. Strafferammen går op til otte år for den, der af kådhed eller for egen vindings skyld forvolder nærliggende fare for andres liv eller førlighed.

Cykelkriminelle II: Men der skal føres bevis for, at der objektivt har været fare for cyklistens liv eller førlighed, og at gerningspersonen har handlet med forsæt, altså med bevidsthed om, at der ved møtrikløsningen forvoldes fare, og tilmed skal risikoen for skade have været åbenbar og væsentlig.

Tankpissere: Der er søreme straffet for noget tilsvarende tidligere. I 1979 blev tre personer ved retten i Ballerup dømt for at have pisset i brændstofstanken på et privatfly, der efterfølgende havarerede med personskade til følge. Lad det være en kraftig advarsel til alle møtrikløsnere!

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her