Folk

Kun få sygeplejersker har tilsyneladende sagt op i protest

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Luca Pristed afleverede tirsdag sin opsigelse til sin arbejdsgiver på Rigshospitalet. Han havde håbet, at 1.000 andre sygeplejersker ville gøre det samme.

Luca Pristed afleverede tirsdag sin opsigelse til sin arbejdsgiver på Rigshospitalet. Han havde håbet, at 1.000 andre sygeplejersker ville gøre det samme.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
4. december 2021

Luca Pristed havde håbet, at 1.000 sygeplejersker ville sige op den 30. november i protest imod de dårlige løn- og arbejdsforhold. Det lykkedes tilsyneladende langtfra.

Luca Pristed I: Sygeplejersken Luca Pristed opfordrede andre sygeplejersker til at sige op den 30. november i protest imod de dårlige løn- og arbejdsforhold. Målet var 1.000 opsigelser landet over, men ifølge TV 2 er Pristeds projekt ikke lykkedes.

Luca Pristed II: Faktisk langtfra. TV 2 har spurgt regionerne, og det samlede antal findes endnu ikke. Men i Region Nordjylland har man modtaget syv opsigelser fra sygeplejersker den 30. november. Samme dag sidste år modtog regionen til sammenligning otte opsigelser.

Luca Pristed III: Lignende meldinger kommer fra de øvrige regioner. Luca Pristed anerkender ikke tallene, da han personligt kender flere, som har sagt op: »Om de prøver at lægge skjul på det, eller ikke vil ud med tallene, eller hvad der foregår, det kan jeg ikke kommentere på.«

Vibeke Bak: Fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne ved Aarhus Universitet, Vibeke Bak, er ikke overrasket: »Jeg tror ikke, at det er en aktionsform, der appellerer til sygeplejersker. De fleste mennesker har nogle regninger, der skal betales og behov for den løn,« siger hun.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det kunne jo også være at sygeplejerskerne er mennesker med empati og ansvar trods diskussionen om en lidt højere løn.
Vi må gå ud fra at jobbet er valgt fordi de gør en forskel som betydningsfuld i forhold til mennesker som er syge m.v.

lars søgaard-jensen

@Viggo Okholm. "Vi må gå ud fra at jobbet er valgt fordi de gør en forskel som betydningsfuld i forhold til mennesker som er syge m.v."
Den kæphest har skiftende danske regeringer startende med Lars Løkke skamredet i alt for mange år. Sygeplejerskerne (ja alle i sundhedsvæsnet) har længe - alt for længe - vist en meget stor tålmodighed med besparelser og efterfølgende besparelser af det besparede osv. Man har af loyalitet mod diverse professionsløfter arbejdet over, dækket ind for vakante stillinger og sygdom.
Men så faldt dråben, der fik bægeret til at flyde over for sygeplejerskerne. Deres rimelige ønsker/krav ved overenskomstforhandlingerne blev negligeret. Sundhedsvæsnet har alt for længe kørt alt for langt på literen!
Florence Nightingale er for længst afgået ved døden. Lev med det! Som man siger.