SERIEFOLK

Skuespilleren Jussie Smollett er nu dømt for at iscenesætte overfald på sig selv

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
I 2019 blev skuespilleren Jussie Smollett overfaldet på gaden i Chicago, men nu er Smollett dømt for selv at have iscenesat overfaldet. Han erklærer sig uskyldig og overvejer at anke.

I 2019 blev skuespilleren Jussie Smollett overfaldet på gaden i Chicago, men nu er Smollett dømt for selv at have iscenesat overfaldet. Han erklærer sig uskyldig og overvejer at anke.

Justin Tallis

Debat
13. december 2021

En skuespiller bliver dømt for et iscenesat overfald på sig selv, og en vandalisering af en buste, viser sig at være en happening.

Jussie Smollett I: En januarnat i 2019 blev skuespilleren Jussie Smollett passet op på gaden i Chicago af to mænd, der gav ham en løkke om halsen, hældte blegemiddel på ham, råbte racistiske og homofobiske ting og slog ham. I torsdags blev Smollett så dømt for selv at have iscenesat overfaldet.

Jussie Smollett II: Overfaldsmændene er et nigeriansk brødrepar, der var statister på serien Empire, som Smollett var med i, indtil han kort efter overfaldet blev sigtet for at give falske oplysninger. Sagen blev droppet i 2019, men genoptaget i 2020. Smollett erklærer sig uskyldig og overvejer at anke.

Fupsabotør: I Rom har politiet gået og efterforsket vandaliseringen af en buste af opfinderen Guglielmo Marconi, der var fascist. Vandaliseringen var dog bare en happening. Kunstneren Karlo Mangiafesta har selv opført busten og sat den op, og det er hans eget og ikke opfinderens ansigt, der pryder den.

Peter von Scholten: Enhedslistens forslag om at fjerne en mindeplade fra Peter von Scholtens grav – eller tilføje en tekst om, at han som guvernør i Dansk Vestindien opretholdt slaveriet i mange år, før han afskaffede det – er blevet afvist af Københavns Kommune, der mener, det vil være i strid med reglerne.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her