Kommentar

Jeg er ikke vaccineret, men påberåber mig alligevel ikke på nogen måde ret til at skade andre

Man har ingen ret til at smitte andre, og man har ingen ret til at gennemtvinge en vaccination på gammeltestamentlig vis. Ikkevaccinerede som jeg selv vælger at opføre os ansvarligt, bærer mundbind, holder afstand og forlader steder, hvis situationen kræver det, skriver pensionist og vaccineskeptiker, Viggo Wæhrens, i dette debatindlæg
Debat
2. december 2021

Henrik Gade Jensen var i Information den 25. november ude i et slet skjult ærinde om at indføre tvangsvaccination i Danmark. Nu er der jo nok ikke store chancer for at få denne idé indført i Danmark, selv om man jo aldrig ved, hvad angst kan føre til. I Tyskland er der jo allerede indført diskriminerende regler over for ikkevaccinerede, den såkaldte 2G-regel.

Essensen i Jensens teologisk-filosofiske indlæg opfatter jeg som, at ingen har ret til at påføre andre ulykker, og hvis de ikke forstår det, er tvangsforanstaltninger o.k., hvis de ellers var praktisk mulige.

Det er de så ikke, endnu i hvert fald, så Jensens korstog flader lidt ud i en opgivende konstatering af, at hvis der ikke fandtes så mange ufornuftige mennesker i vores samfund, så ville alt være lettere.

Men her smutter så tilsyneladende Jensens virkelige holdning igennem, idet han skriver, at »når argumenter bliver svære, træder det korporlige ind, og det er måske ikke til skade en enkelt gang at møde et: Du skal«.

Med andre ord, siger Jensen, at hvis du ikke vil, så tvinger vi dig. Det er ren gammeltestamentlig dogmatik. Det er den straffende Jahva i skikkelse af den fornuftige, enerådende statsmagt.

Henrik Gade Jensen! Jeg er ikke vaccineret, men påberåber mig alligevel ikke nogen hverken teologisk eller filosofisk eller politisk ret til at smitte eller skade andre. Hvis du satte dig ind i for eksempel Judy Mikovits oplysninger om medicinalfirmaers arbejdsmetoder indenfor virus- og vaccineforskning samt udviklingen heri, tror jeg, at du måske ville ændre din opfattelse af vaccinens absolutte velsignelser.

Mange andre end Judy Mikovits, inklusive undertegnede, er ikke trygge ved vacciner på basis af såkaldte historiske uheld og manglende viden om vacciners funktionsmåder og virkninger på længere sigt.

Derfor vælger vi at beskytte os selv og andre på andre måder, nemlig ved at holde afstand til mennesker, vi ikke ved om er testet, og bærer mundbind i andre situationer. Det kan nogle gange være svært, og det betyder, at der nogle gange er steder, man må forlade.

Nå ja, sådan er det. Men det er en fuldt ud ansvarlig opførsel, som ikke indebærer nogen form for gammeltestamentlig afstraffelse eller at tage chancer med en vaccine.

Viggo Wæhrens er pensionist og vaccineskeptiker

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Den eneste forsvarlige måde at undgå at risikere at smitte som ikke vaccineret må være at isolere sig i sit hjem alene og bestille dagligvarer med kontaktløs levering online, indtil pandemien engang om nogle år er overstået.

Inge Lehmann, Poul Genefke-Thye, Anne-Marie Krogsbøll, Per Jakobsen, Inge ambrosius, Holger Nielsen, Egon Stich, Susanne Holm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Viggo Wæhrens

Måske var det en god idé at læse følgende artikler, bare som en lille oplysning?

"Ikkevaccinerede fylder stuerne på lungeafdeling: - Det er dybt frustrerende, siger overlæge."
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-29-ikkevaccinerede-fylder-stuerne...

"Markant vaccine-modstander ændrede mening, da han blev indlagt på intensiv."
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-12-01-markant-vaccine-modstander-aend...

Du beskriver, at du/I selv tager hensyn til andre:
.."ved at holde afstand til mennesker, vi ikke ved om er testet, og bærer mundbind i andre situationer. Det kan nogle gange være svært, og det betyder, at der nogle gange er steder, man må forlade."

Men det duer bare ikke indendørs, fordi coronavirus spredes via aerosoler, og på steder hvor der ikke er konstant udluftning, kan der svæve viruspartikler rundt i luften.
I timevis.

Det er akkurat ligesom når cigaretrøg før i tiden, da folk røg inde i stuerne, lå i luften længe, og var tydelig at se i sollys.
Sådan er det med corona, den er bare usynlig for øjet.

Det er derfor fuldstændig umuligt at tage hensyn, både til jer selv og andre, med mindre ovenstående råd følges til punkt og prikke; total isolation.

Men stadig er der ingen, der vil tvangsvaccinere nogen her i landet:

"Mette Frederiksen: Vi er meget langt fra vaccinepligt."
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-12-01-mette-frederiksen-vi-er-meget-...

Inge Lehmann, Marianne Jespersen, Lillian Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Per Jakobsen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen, Niels Peter Nielsen og William Zieler anbefalede denne kommentar

For få år siden var det reelt strafbart at smitte andre med HIV.
Myndighederne behøver ikke at tvangvaccinere mod Covid 19 de kan sanktionere nægterne med udgangsforbud og bøder til deres kasse er tom.

Niels Peter Nielsen

@William Zieler Din påstand afslører, at du ikke har sat dig ret meget ind i Sundhedsstyrelsens informationer og heller ikke har hørt, at vaccinerede OGSÅ smitter (muligvis med en lavere procent).
Derfor kommer påstanden til at lyde som om, at du frygter at møde de ikke-vaccinerede, uanset om de er immune eller testede, hvorimod det er helt trygt at møde vaccinerede, selvom det meste af dette 80% flertal er UTESTEDE og kan være smittebærende. Denne opfattelse vil jeg mene, er ude af proportion.

Jeg forstår dog udmærket at 4 ud af 5 danskere kan føle sig motiveret eller presset til at blive vaccineret. Som flertal får man let en "vi-er-i-samme-båd"-følelse, som gør, at man så vil se skævt til "de andre". Vi har jo fået at vide, at vi skal vise samfundssind og gøre det for samfundets skyld. Så "de andre" må derfor være asociale egoister osv. Sagen er bare, at denne opfattelse oprindeligt har bygget på det HÅB, at de nye eksperimentelle mRNA-vacciner - ligesom de kendte traditionelle - kunne skabe flokimmunitet. Altså standse smitten. Dette håb kan bare ikke indfries. Men det holdes i stedet kunstigt i live ved at presse ikke-vaccinerede og true med tvang. Hvilket jeg mener er en grov disrespekt for en vedtaget folketingsbeslutning om at UDELADE regerings-forslaget om tvangsvaccination i Epidemiloven.
Halvårlig vaccination resten af livet for en 5-7 mia. mennesker er i mine øjne en syg forretningsmodel, selvom aktionærerne jubler. Jeg har dog sagt nej tak og tilmeldt mig en international kontrolgruppe for ikke-vaccinerede.

Jan Poulsen, Kirstine Knudsen og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

Niels Peter Nielsen. Jo, jeg har hørt alle informationer. Naturligvis smitter vaccinerede også. Blot langt mindre end ikke-vaccinerede.
Risikoen for ikke vaccinerede er langt større, både for at blive smittet , for at blive en af dem, der får et alvorligt sygdomsforløb de måske endda ikke overlever, og for at sprede smitten. Jeg har hørt, at risikoen er tre gange højere for at blive smittet og tre-fire gange højere for at smitte videre, end for vaccinerede. Næsten alle indlagte er ikke vaccinerede. Næsten alle, der dør af sygdommen, er ikke vaccinerede.
Det er derfor de ikke-vaccinerede, der holder pandemien i gang.
Den værste risiko er for dem, der ikke kan tåle at blive vaccineret, fordi de af en eller anden grund har et svækket immunsystem, som for eksempel kræftpatienter, leukæmibørn og andre. Og dem kan man jo ikke altid genkende på gaden og i supermarkedet.
Håbet til vaccinerne var og er, at man ved hjælp af dem kombineret med diverse restriktioner kan begrænse smitten så meget, at samfundet fortsat kan fungere, hvilket ville være helt umuligt, hvis smitten blot løber løbsk.
Hvis vi ikke vil lukke samfundet ned og få sundhedsvæsenet til at bryde totalt sammen, er vaccinerne det bedste middel vi har. Vi ved jo, hvordan situationen er i mange lande med lavere vaccinetilslutning end her, og at man så er nødt til at indføre mere voldsomme restriktioner, nedlukning osv.
Og indtil videre ser det jo også ud til at tvang ikke bliver et af midlerne i Danmark, hvor tilslutning til vaccine er ret høj, især nu, hvor børn under tolv kan komme med. Ved en tilslutning der er høj nok, ca 90 %, har vi jo flokimmuniteten, der kan beskytte dem, der ikke tåler vaccinerne.
Som du sikkert hørte i eftermiddag er tvang ikke med i planerne herhjemme.
Vi ved jo fra mange andre sygdomme, hvor meget vacciner har betydet, tænk på kopper, polio, TB, difteri, stivkrampe, mæslinger og kighoste..tænk hvor mange liv og hvor megen lidelse vacciner har sparet millioner af mennesker for. (Og det er da rart, at man også kan undgå en grov omgang influenza ved et lille prik hver vinter..)

Inge Lehmann, Finn Egelund, Marianne Jespersen, Poul Erik Pedersen, Lillian Larsen, Poul Genefke-Thye, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Bolette Brødsgaard

Den linkede artikel om Judy Mikovits beskriver en kompromitteret forsker som nærmest er på et efterfølgende hævntogt mod dem som harvist hendes resultater. Så den er en dårlig støtte til Wiggo Zielers holdning.

Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel og Ove Junne anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Jeg skulle netop til at skrive det samme som dig, Bolette. Besynderligt at henvise til en kilde, der ikke understøtter ens påstande! Har han mon selv læst den?
I øvrigt er der mange alternativer til direkte tvang nemlig restriktioner. Og dem vil der komme flere af i Danmark, hvis de ikke-vaccinerede fortsat vedligeholder smitteudbredelsen.

Inge Lehmann, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll og Ove Junne anbefalede denne kommentar
Jens Underbjerg

Du er priviligeret, at du kan have den holdning, og det støtter jeg. Men glem ikke at det er fordi, at 9 ud af 10 i dine omgivelser er vaccineret, at du kan tage det nogenlunde roligt. Pas på dig selv.

Inge Lehmann, William Zieler, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Det kan godt være, at du ikke påberåber dig ret til at skade andre. Men du tiltvinger dig magt til potentielt at skade andre.

Inge Lehmann, Marianne Jespersen, Poul Erik Pedersen, Poul Genefke-Thye, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ifølge den nyeste tendensrapport fra SSI, er dødstallene bekymrende høje, og det er ikke hovedsageligt plejehjemsbeboere, der pt udgør de hårdest ramte:

"Mens antallet af nye smittede stiger mindre kraftigt end før, er antallet af døde vokset markant siden den forrige tendensrapport. Fra 38 døde i uge 46 til 73 døde ugen efter. Det svarer til en stigning på godt 92%.

Der var 7 covid-19-relaterede dødsfald blandt beboere på plejehjem i uge 47."

Smitten er i øjeblikket hovedsageligt drevet af skolebørn i alderen 6-11 år, mens de uvaccinerede er dem, der hovedsageligt indlægges og dør:

"Tallene viser, at risikoen for at blive smittet var 2,6 gange højere blandt de uvaccinerede grupper over 12 år sammenlignet med dem, der er vaccineret. Og risikoen for at blive så syg af covid-19, at man skal indlægges på hospital, var i uge 47 4,6 gange højere for uvaccinerede grupper over 12 år, end for dem, der har taget imod vaccinen.

”Ifølge vores tal er der i øjeblikket 37 indlæggelser pr. 100.000 blandt uvaccinerede mod 8 pr. 100.000 blandt vaccinerede opgjort for alle grupper fra 12 år og op”, siger Rebecca Legarth."

https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2021/smitten-og-indlaggelserne-stiger...

Alle må efterhånden også være bevidste om, at det danske sundhedsvæsen befinder sig i krise, i det man på engelsk kalder "a perfect storm", hvor 20 års nedskæringer, manglen på sygeplejersker, corona og influenza truer med at få det hele til at bryde sammen.
Alene i region Hovedstaden er over 250 sengepladser nu lukkede.
Og det gør, at patienter afvises, eller undersøgelser og operationer udskydes.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-26-bestemte-patienter-nedpriorite...

Især corona lægger beslag på mange ressourcer, fordi hele afdelinger skal isoleres, det tager tid hvergang personalet skal iføre eller afføre sig beskyttelsesudstyr, og der er smittefare på hospitalerne.

Hvergang en Covid-19 patient indlægges, skal der også bruges plads og ressourcer på vedkommende, og patienterne risikerer at ligge på hospitalet i ugevis, hvor de eventuelt skal modtage intensiv behandling og lægges i respirator.

Alt sammen udfordrer det et sundhedsvæsen i knæ, og læger, sygeplejersker og SOSU-assistenter, der bliver pålagt ekstravagter langt ud over det rimelige.

Så tænk en ekstra gang; er det det værd, både for dig selv og resten af samfundet, at sige nej til vaccinen?

Inge Lehmann, Finn Egelund, Poul Erik Pedersen, Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Hvis de vaccinerede ikke føler sig tilstrækkeligt beskyttet af vaccinerne, så må de klage til vaccineproducenterne. Det siges at vaccinerne beskytter mod alvorlig sygdom og at vaccinerede smittede oplever symptomer som ved en almindelig forkølelse eller influenza. Det kan man vel godt leve med.

Eva Schwanenflügel, jens christian jacobsen og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det kan ikke være borgernes egen sag,, om de vil anke over en manglende beskyttelse ved en vaccine som staten anbefaler, de skal tage. Vi har en sundhedsstyrelse og et serumsinstitut, der er sat i verden for at oplyse borgerne om bl.a. ,effekt og bivirkninger af den medicin, der findes på markedet. Men disse organanisationer har mig bekendt været tavse om at Phizer kun virker 3 mdr (Jens Lundgren) og ikke 6 mdr som påstået indtil nu. For hvad betyder det? Betyder det at 'beskyttelsesrammen' på 6 mdr er forkert? At danske borgere har været uden beskyttelse i halvdelen af den periode, de har fået fortalt? Er det så op til hver enkelt at vide, om vaccinens virkning aftager gradvist, om smitten skal over en bestemt tærskel for at blive til sygdom, om denne tærskel så findes efter 2, 3, 6 eller måske 8 mdr? osv.
Nok er vi mange, der føler os over-informerede om mange ligegyldigheder. Men det kan aldrig være den enkeltes pligt at holde sig opdateret om det ene og den andet i Danmark, der omhandler liv og død.
Endnu et liberalt-politisk fejlskud i den socialdemokratiske velfærdsstat.