SERIEFOLK

Verdens mest nævenyttige milliardær gider ikke betale skat

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Verdens rigeste mand, Elon Musk, mener ikke, at milliardærer skal betale mere skat. Han vil hellere bruge sine penge på at bygge en koloni på Mars.

Verdens rigeste mand, Elon Musk, mener ikke, at milliardærer skal betale mere skat. Han vil hellere bruge sine penge på at bygge en koloni på Mars.

IMAGO STOCK&PEOPLE/Scanpix

Debat
11. december 2021

Regeringen er en elendig investor med en forkærlighed for komplet perspektivløse projekter som hospitaler, uddannelse og motorveje. Derfor er det bedst, milliardærerne beholder deres penge. De ved, hvordan man bruger dem bedst, mener Elon Musk, der vil bygge en koloni på Mars.

Elon Musk: Verdens rigeste mand og intellektuelt ikon i bitcoinsegmentet, Elon Musk, er gået i offensiven mod ideen om, at milliardærer skal betale mere skat. Ifølge et læk til mediet ProPublica bidrog han selv med nul kroner i indkomstskat til den store, stygge stat i 2018.

Elon Musk II: »Det giver ingen mening at fjerne opgaven om kapitalallokering væk fra de mennesker, som har demonstreret en stor evne til det, og flytte den over til en institution, der har demonstreret en meget ringe evne til kapitalallokering. Og det er regeringen,« sagde han.

Elon Musk III: Musk demonstrerer sine sublime evner til at allokere kapital rundt i samfundet ved at sende milliarder og atter milliarder i retning af at bygge en koloni med natklubber og pizzeriaer på Mars, mens regeringen investerer i dødssyge ting som hospitaler og folkeskoler.

Elon Musk IV: »Fjern det hele,« sagde Musk også om statsstøtte til erhvervslivet. Wall Street Journal, der interviewede, spurgte ikke til, at hans egne firmaer Tesla og SpaceX, har fået subsidier for 32 milliarder kroner. Til gengæld fik han spørgsmålet: »Du virker som en sjov fyr. Er du sjov?«

 

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her