Folk

Frankrigs præsident ønsker fri abort gjort til grundlæggende europæisk rettighed

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Roberta Metsola er ny formand for Europa-Parlamentet.

Roberta Metsola er ny formand for Europa-Parlamentet.

Debat
20. januar 2022

Få dage efter at Europa-Parlamentet valgte en ny formand, der er erklæret abortmodstander, foreslog Emmanuel Macron, at EU’s charter om grundlæggende rettigheder også skal omfatte retten til fri abort.

Roberta Metsola: Konservative kvinder har greb om EU’s institutioner. I kommissionen præsiderer Ursula von der Leyen, mor til syv. Ny formand for parlamentet er denne maltesiske advokat og abortmodstander, som 458 ud af 705 EMP’ere foretrak.

Emmanuel Macron: I går kunne Metsola høre en præsident fremlægge ideer om, hvad et fransk EU-formandskab kan bruges til. Glad blev hun næppe, for Macron sagde, han går efter at få indskrevet retten til fri abort i EU’s rettighedscharter.

Kvindesagsaktivister: I mellemtiden i Bogotá skal højesteret i dag afgøre, om abort skal afkriminaliseres i Colombia. Hele 45 feministgrupper har indbragt sagen. Lovlig abort kan i dag kun ske, hvis svangerskab skyldes incest eller voldtægt.

Reinhard Heydrich: For 80 år siden var denne SS-Obergruppenführer vært for en konference i en villa i Wannsee ved Berlin. Til diskussion for indbudte topembedsmænd var retningslinjer og koordinering af ’den endelige løsning’ på jødespørgsmålet.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her