Intermetzo

Georg Metz: Hvad skal man dog sige til sine oldebørn?

Når det hele ligner et genetisk sammenbrud
Den snart forhenværende Thulesen Dahl er ked af det, men det nytter ikke at være ked af det, når det er ved at være ligegyldigt for retsstaten og anstændigheden, hvem der efterfølger hvem.

Den snart forhenværende Thulesen Dahl er ked af det, men det nytter ikke at være ked af det, når det er ved at være ligegyldigt for retsstaten og anstændigheden, hvem der efterfølger hvem.

Anders Rye Skjoldjensen

Debat
21. januar 2022

Forfattere strammer kun varsomt stoffet mere, end almene præmisser accepterer. Træerne vokser ind i himlen, hvis man skriver for børn, der ikke kun taster sig til deres drømme, men i mere sikker kontrakt med den jordnære læser løber vand stadig nedad, og plottets personer deler den kendte virkelighed.

Hvis nu en dinosaur imidlertid havde trådt skævt på en genetisk avanceret lille forfader til primaterne, kunne menneskeheden have udviklet sig anderledes med ottekantede pyramider, Platon som landsbytosse og Hitler, der vandt Anden Verdenskrig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jamen DR skulle jo pludselig efter oprettelsen af skandaleramte TV2 ind i konkurrenceDanmark, som om konkurence nogensinde har bidraget til noget som helst godt.

Resultatet er bla.a. at vi nu skal nøjes med nyheder,
reportager, etc. der er konkurrenceudsatte. Det er langt fra DR's historiske præstationer som i vid udstrækning sagtens kan tåle genudsendelser (omend det typisk vil være irrelevant) (Men så kunne man måske sende det sideløbende med det til dato mest ynkelige program 'Debatten ' hvor der hver uge står en flok mennesker og råber i hovedet på hinanden så ingen ganske almindelige mennesker kan få noget som helst rationelt ud af det.

Så du spørger Metz:

'Hvordan fanden kan de blive ved med igen og igen at sende de samme udslidte engelske krimiserier og det senile ’Huset på Christianshavn’'

Jeg ved ikke hvordan du ser på det, men jeg læner mig personligt i mangel af bedres havelse til DR,

MEN PRIMÆRT TIL NÆRVÆRENDE NYHEDSFORMIDLER
-Også kaldet Information.

Kim Folke Knudsen, Bjarne Tingkær, Peter Gløde, Steen K Petersen, Birger Bartholomæussen, Eva Schwanenflügel og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Henning Lindberg

Man kan sige meget om DR. Og det gør Georg Metz tit og gerne.
Men behøver du at sidde og glo på det du ikke synes om ?
Ligesom Georg undrer det også mig at kongehuset skal have så meget sendetid, men jeg undlader at se det. Jeg behøver ikke en gang at slukke, for jeg får simpelthen aldrig tændt for det...
For mig er det også fuldstændig og aldeles ligegyldigt hvem der er bedst i bold og ketcher, omend det i DR (og vel i grunden også en del andre medier...) får mere sendetid end ting der sker i virkeligheden? Jeg gætter på at denne niche-kultur de kalder sport, der jo altid kun er en aftalt måde at lege på, i den grad også kan ses på DRs budget.
Alligevel vil jeg være betænkelig ved at lukke lortet. Faktisk mener jeg der burde være potentiale til udvidelser. Kunne det, f.eks. i DR regi, ikke blive muligt at få lavet et bæredygtigt og reklamefrit alternativ til nogle af de Amerikanske og privat ejede sociale medier det meste af verden er så forgabte i...?
Det skulle selvfølgelig være efter de samme retningslinjer: Public Service...
Og det skulle jo selvfølgelig også underlægges pressenævnet..

Dan Jensen, Peter Krogh, Kurt Nielsen, Bent Nørgaard og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Lis Kyllikki Turunen Pedersen

... så er fatter i sit skrivende es.

Peter Krogh og Birger Bartholomæussen anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Bingo - fuld plade! Tak!

Kristian Hjordt Beck og Birger Bartholomæussen anbefalede denne kommentar
Kurt Svennevig Christensen

"Kriminalkommissær Foyle" det er noget af det mest fredfyldte TV man kan se i disse tider, det er balsam for urolige sjæle. Og set i lyset af al det bøvl, du også har fokus på her, og da ikke mindst et krigerisk vesten som ruster op, hvor de burde gøre det modsatte, har vi brug for fred og ro og ikke mindst mere forudsigelighed. Og det gives i rigt mål i den smukke serie "Kriminalkommissær Foyle" som er alt andet end "udslidt", Georg Metz.

Nu er hr. Metz en jo lidt ældre person, men - fornemmer jeg - en meget vidende én af slagsen. Måske kan han således udvide sit syn på DR til også at omfatte hele dens radioflade, dens tilbud til rollinger og lidt ældre børn og de unge osv. Og måske skulle han anskaffe sig en mobil eller anden elektronik, der også kan streame DR til hans fladskærm - blot for at få et lidt bredere syn på sagen. Ellers interessant at læse hans forsirede klummer.

Kim Folke Knudsen

@DF medicinen er taget

DR er lige præcis det som DF og NB vil have DR skal være. Ikke public service men public brugt skrammel og genbrugsudsendelser fra gode tider i DR, som kan genudsendes de næste 50 år. Så kan vi i det mindste blive erindret om, hvor godt DR formidlede Public Service, inden, at koncernen gradvist degenererede under DF´s protektion og faste hånd om en ny mediepolitik som skulle tæt på Udkants Danmarks hverdag, for sådan blev projektet solgt på kløgtig vis af DF.

Den vinkling havde en vis genklang i partiet Venstre, som i årene 2015-2019 var helt afhængige af DF´s forgodtbefindende

Research interessante politiske udsendelser viden om udlandet - nej sluk for den kanal det eksisterer ikke mere i det dresseret DR foretagende ikke efter det medieforlig, hvor DF en gang for alle fik skovlen under DR og alle journalister med bare antydningen af kritik blev frosset ude.

De ophidsede programmer hvor der bevidst og med overlæg satses på at spille to politikere ud mod hinanden helst to brusehoveder fra hver sit politiske yderpunkt er en bevidst og overlagt tilrettelagt strategi, der skal fremme populisme og ekstreme standpunkter i den politiske debat. Det er i dette medieklima som DR og TV2 promoverer, at politiske talenter som Rasmus Paludan, Donald Trump og Nigel Farage får deres afsæt for en kometagtig karriere inden de forsvinder udi i mediemørket og tilbydes en lukrativ stilling som rådgiver eller kommentator for et privat foretagende.

På mange måder ligner DR nu den samme medieudgave som diverse radioprogrammer og TV programmet Paul Nipkow Fernsehsender, der formidlede den ukomplicerede og hyggelige tilværelse midt i Det 3. Rige. Der var ikke skyggen af jødeforfølgelser ikke skyggen af luftbombardementer ikke skyggen af et totalitært DE midt i den 2. Verdenskrig, iklædt den totale krigs uniformer og med sikkerhedstjenester Gestap, SD sværmende overalt i samfundets mørke kroge.

Nej der var Film om Frederik den store bedrifter i 1700 tallets Preussen underforstået, at den tyske Fører stod i særlig forbindelse med denne fortidige Konge, som imod sætning til Adolf Hitler repræsenterede oplysningstiden og ikke det modsatte løgnen. Jeg tænker her på filmen Der Grosse König 1942 med Veit Harlan som instruktør en af regimets trofaste støtter og med den tyske skuespiller Otto Gebühr, som spiller krigerkongen og reform kongen Frederik Den Store.

Der var underholdende film som Wir machen Musik med den smukke tyske skuespiller og sangerinde Ilse Werner. Filmen foregår i Berlin inden byens ødelæggelse. I filmen er der ikke skyggen af en uniform ikke skyggen af en nationalsocialist ikke skyggen af et NSDAP partiprogram. Joseph Goebbels vidste, at den krigstrætte civilbefolkning ikke havde brug for at blive mindet om det vanvid de befandt sig i men havde behov for i et par timer at kunne rejse væk i illusionen om fredelige tider uden krig med munter sang kærlighedsaffærer og dagligdags skærmydsler som vi alle kan se os selv i.

Således lullet konformt ind i illusionen om det lykkelige land og den lykkelige fremtid kunne den ubehagelige realitet og den ubehagelige følelse som en anden alkoholiker at vågne op til et usselt liv efter en årelang brandert dulmes for endnu en stund endnu en dag.

Det kaldes den bevidst tilrettelagte virkelighedsflugt og var en del af Regimets ideologi til at fastholde massernes destruktive og vanvittige støtte mod den tilintetgørelse som ventede dem og det nationalsocialistiske DE.

Er DR nationalsocialistisk ? Nej på ingen måde, men mediekoncernen er nu tæmmet til en ufarlig og ukritisk procelyt for den til enhver tid herskende Regering i DK.

Er denne tilstand OK at formidle. Ja set fra mig af hvis der ikke var statslige og skatte midler med til at finansiere mediekoncernen. Enhver må lave sit TV program efter egen ide og koncept. Hvis der således opstår en TV kanal hvis hovedformål er at promovere Pernille Vermund NB og andre politikere fint for mig blot det er deklareret og fremstår som et åbent formål. Men hovedpointen borgeren skal ikke betale for den slags kanaler. Det skal alene de brugere, som efterspørger og ønsker dette produkt.

Vi skal have al mediestøtte herunder skattefinansiering fjernet fra såvel DR som TV2. De skal klare sig fremover på frivillig abonnements betaling og på fuld finansiering med TV reklamer. Ikke flere politiker fingre ned i klejnekassen med borgernes skatte penge Slut Dut.

Såvel TV2 som DR fremstår reelt ikke som uafhængige mediekoncerner men som institutioner der nu i stigende grad er disciplineret topstyret og dresseret til at betjene den til enhver tid herskende Regering og ikke mere.

Hvis der skal være en Public Service kanal i et så lille sprogområde som Danmark, ? så skal der startes helt for fra med en model, hvor koncernen er 100% skærmet af mod politisk for meget indblanding og for mange rådgivere som får fingrene ned i kassen med skatteborgernes penge.

Til alle der er utilfredse med DR og TV2. Vælg dig en anden tv kanal eller stream på nettet og lad være med at ærgre dig over den lave fællesnævner fra begge to kanaler.

VH
KFK