SERIEFOLK

Helen Mirren anklages for ’jewface’

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Helen Mirren er kommet i skudlinjen for at spille jøde uden selv at være det.

Helen Mirren er kommet i skudlinjen for at spille jøde uden selv at være det.

John Macdougall

Debat
7. januar 2022

… Og så håber DF’s Liselott Blixt, at de nye formandskandidater husker, at partiet er blå bloks »varme hjerte, eller hvad fanden det nu er, vi siger«.

Pave Frans: Han er måske de fattige og svages pave, men paven er ingen dyreven. I hvert fald langer han nu ud efter par, der vælger at få hund eller kat i stedet for børn. Det er »selvisk« og »fornægtelsen af faderskabet og moderskabet reducerer os og frarøver os vores menneskelighed«.

Liselott Blixt: I JP erklærer DF’s sundhedsordfører, Liselott Blixt, sig skuffet over, at ingen af formandskandidaterne taler om hensynet til samfundets svageste. »I de sidste par år har vi jo sagt, at vi er blå bloks varme hjerte, eller hvad fanden det er, vi siger.«

Helen Mirren: Det vækker kritik, at Helen Mirren har fået hovedrollen i en ny film om den tidligere israelske premierminister Golda Meir. En anden skuespiller, Maureen Lippman erklærer, at »jødiskhed« er »centralt« for karakteren, som derfor bør spilles af en jøde.

Helen Mirren II: Kommentarerne falder i en artikel i mediet The Jewish Chronicle, som også introducerer det for FOLK-redaktionen helt nye begreb »jewface« – en pendant til begrebet »blackface«, bare om folk, der foregiver at være eller spiller jøder uden selv at være det.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her