Folk

Kineserne bliver færre og ældre, forudser demograferne

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Kinas folketal kan have toppet, mener demografer, efter at 2021 bød på den laveste fødselsrate i landet i 60 år.

Kinas folketal kan have toppet, mener demografer, efter at 2021 bød på den laveste fødselsrate i landet i 60 år.

Greg Baker

Debat
18. januar 2022

Verdens folkerigeste land står over for et dalende fødselstal og en voksende ældrebyrde, forudser demografer.

Novak Djokovic: Endnu en joke og endnu en vits på tennisverdensetterens bekostning: Den serbiske vaccineforsager har indskrevet sig i tennishistoriens annaler som den første, der røg ud af en Grand Slam-turnering efter kun at have misset to skud.

Lars Løkke: Partistifteren, der vil forny dansk politik, foreslår en værdighedsydelse til ’skæve eksistenser’. Dermed har han ifølge Ekstrabladets Mads Kastrup præcist defineret sin egen ansøgning om at få lov til at fortsætte i dansk politik.

Kinesere: Trods opgivelsen af etbarnspolitikken var den kinesiske fødselsrate for 2021 den laveste i 60 år, skriver The Guardian. Kun lidt over 10 millioner kinesiske babyer kom til – nu mener demografer, Kinas folketal kan have toppet.

Christian Eriksen: Vejen tilbage til topfodbold åbner sig atter for den af hjerteproblemer plagede profil, der nu tilbydes en i første omgang halvårlig kontrakt af Premier League-holdet Brentford, der i forvejen har hele syv danskere på lønningslisten.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her