Klumme

Komedieserien Curb your Enthusiam fortæller historien om det amerikanske sammenbrud

Hvis man vil forstå, hvad uligheden gør ved det amerikanske samfund, og hvorfor overklassen bliver ved med at have ondt af sig selv, skal man se en episode af den amerikanske tv-serie Curb Your Enthusiasm, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme
Larry David (th) og Leon Black er blandt persongalleriet i serien ’Curb Your Enthusiasm’.

Larry David (th) og Leon Black er blandt persongalleriet i serien ’Curb Your Enthusiasm’.

Fra HBO

Debat
15. januar 2022

De føler, de bliver udnyttet. Og det spreder en irriterende utilfredshed i deres strålende hverdag mellem smukke mennesker, cool forretningsmøder i underholdningsindustrien, sunde, delikate frokoster og behagelige ture i solskinnet på golfbanerne i Los Angeles.

Larry David og hans venner i Curb Your Enthusiasm, der er en radikaliseret fortolkning af deres virkelige liv som tv-serie, har mistillid til de håndværkere, som de er afhængige af.

»Elektrikeren er helt forfærdelig«, siger en veninde og ærgrer sig over, at hun selv må åbne sin garageport.

»Folk bliver udnyttet konstant«, bemærker Larry efter besøg af en blikkenslager, som forklarer, at han skal skifte hele filtreringsystemet på taget, som han lige fik ordnet for kun tre år siden. Ellers bliver hans hjem oversvømmet, det bliver en dyr omgang, forstår man.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her