SERIEFOLK

Det er ikke let at lukke lejren i Guantánamo Bay

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
ARKIVFOTO. Det er hverken lykkedes for Obama eller Biden at lukke Guantánamo, som har været i funktion i 20 år. P.t. er der 39 indsatte.

ARKIVFOTO. Det er hverken lykkedes for Obama eller Biden at lukke Guantánamo, som har været i funktion i 20 år. P.t. er der 39 indsatte.

Lynne Sladky

Debat
11. januar 2022

Barack Obama gik til valg på det, men fik det aldrig gjort, og heller ikke Joe Biden kan finde ud af det: 39 retsløse internerede må pænt blive siddende på ubestemt tid.

 

Joe Biden: Det berygtede militærfængsel på USA’s flådebase ved Guantánamo Bay har i dag været i drift i 20 år, og 39 fanger sidder tilbage. Allerede Obama lovede at lukke det, men Kongressen sagde nej. Lige så svært falder det ovennævnte.

Novak Djokovic: Det serbiske tennises, der fremover bør kendes som Novax DjoCOVID, kan måske alligevel stille op i Australian Open. En domstol har beordret vaccineskeptikeren løsladt fra sit karantænehotel. Han risikerer dog stadig at få inddraget sit visum.

John Muyingo: Verdens længste ubrudte COVID-19-nedlukning er slut: 15 millioner ugandiske skoleelever har ikke været i skole siden marts 2020. Nu skal de tilbage, siger landets uddannelsesminister – og alle får lov at blive rykket et klassetrin op.

Ida Auken: Ministerrokader forestår, spår kommentator Noa Reddington. Og tipper, at ovennævnte bliver ny miljøminister efter Lea Wermelin, der »ses lige så ofte i offentlig debat, som hasselmusen ses i faunapassagen over Svendborgmotorvejen«.

 

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her