Læserbrev

Der er også helt små børn, som rammes hårdt af corona – vaccinér de andre for deres skyld

Det danske børnevaccinationsprogram vaccinerer i forvejen masser af sunde og raske unger mod sygdomme, de sagtens ville kunne klare, for de svageste børns skyld. Coronavaccinen er ikke anderledes end vaccinerne mod røde hunde, fåresyge og mæslinger, skriver biolog og gymnasielærer Anne Andersen i denne replik
Debat
24. januar 2022

Man fristes til at spørge skribenten bag Informations leder den 18. januar, om han har ladet sine børn vaccinere mod røde hunde og fåresyge? Eller hvad med mæslinger?

I så fald har han allerede ladet sine børn vaccinere for andres skyld.

I det danske børnevaccinationsprogram er en lang række af vaccinerne indført for netop at beskytte de svageste børn mod sygdomme.

Sygdomme, som ikke har voldsomme følger for det sunde og raske barn, men som rammer sårbare børn og voksne med alvorlige symptomer og risiko for død.

I Danmark vaccinerer vi børn mod ti forskellige sygdomme, fra de er tre måneder til 12 år. Hvordan coronavaccinen skulle adskille sig fra disse andre ti, er svært at se, medmindre det handler om lederskribentens egne mavefornemmelser.

Vaccinen er specifikt godkendt til børn i aldersgruppen 5-11 år af Det Europæiske Lægemiddelagentur, og der er ikke fundet særlige bivirkninger af vaccinen for denne aldersgruppe.

Skribenten anfører desuden, at gevinsterne af vaccinen skulle være begrænsede. Den påstand vil jeg betvivle.

Når jeg i skrivende stund (fredag den 21. januar, red.) kigger på antallet af indlagte fordelt på vaccinerede og ikkevaccinerede, er der 11 personer pr. 100.000, der har fået andet stik, mens det tilsvarende tal for uvaccinerede er 36 personer.

Og hvor gamle er de indlagte med corona så i den forgangne uge? På en trist førsteplads ligger de 0-2-årige efterfulgt af de 80+-årige, og tredjeflest er der i aldersgruppen 3-5 år.

Det er altså også små børn, der rammes hårdt af corona, selv om mange af dem heldigvis udskrives hurtigt igen. I disse dage står ledere af daginstitutioner i kø for at fortælle, at de ikke har nok personale til at holde åbent.

Hvorfor? Fordi pædagogerne er syge – smittet med corona af de børn, de til daglig passer. Aldersgrupperne 0-9 og 10-19 år tager i øjeblikket føringen i flest smittetilfælde over de seneste syv dage.

Så hvis man gerne vil have sit barn i børnehave eller i skole, er det faktisk en god idé at lade det vaccinere. Det er vel også for barnets skyld.

Anne Andersen er uddannet biolog og gymnasielærer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lige en undren omkring pædagoger og smitte_ Er det fordi de fik tilbud for sent set i forhold til sundhedspersonale, eller ved vi hvor mange af de der er vaccinerede alligevel smittes?

Lige en undren omkring pædagoger og smitte_ Er det fordi de fik tilbud for sent set i forhold til sundhedspersonale, eller ved vi hvor mange af de der er vaccinerede alligevel smittes?

Forskellen til det øvrige vaccinationsprogram er, at covid-19 vaccinen netop ikke er en vaccine. Altså noget der giver immunitet.
Ligesom influenza-"vaccinerne" giver det blot et midlertidigt forsvar, og man vil skulle stikkes igen og igen og igen...
Er det noget man har lyst til?
Er det sundt?

Henning Kjær

Jakob Sanvig
Ja det er sundt ikke at være syg.
Mig bekendt, er der ingen vacciner der giver 100% beskyttelse af alle vaccinerede.

Jo, hvis du får en vaccine mod f.eks. mæslinger, så kan det ikke lade sig gøre efterfølgende at få mæslinger. Dette er konceptet "en vaccine".
Derfor har det hele vejen igennem også været bevidst "nysprog" at tale om en corona-vaccine.
Det er jo i sig selv skammeligt, men jeg siger ikke, at det ikke var fint at få de første to stik. Men her slutter det så også.

Karsten Hald Nielsen

Der er en væsentlig forskel på traditionel vaccine, der kan betegnes som 'immunterapi' og så mRNA vaccinen, der er at betegne som 'genterapi'. At opfinderen af mRNA vaccinen, Robert Malone, har kritiseret den måde denne vaccine er rullet ud på, er totalt negligeret af medier og myndigheder. Hans kritik går på, at den slet ikke har været igennem alle de lovbefalede sikkerhedstjek. Derfor er bivirkningerne på langt sigt ganske ukendte. Og derudover pointerer han, at den typiske superspreder af coronasmitte er ... den mRNA-vaccinerede. Så kampagnen for alle skal vaccineres for at undgå smittespredning er totalt forfejlet - hvilket jo kan konstateres ved at se på virkeligheden.