Folk

Er det så svært at forstå, Messerschmidt: Der er ytringsfrihed i Danmark

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Morten Messerschmidt henviser til, at rektor Henrik Stokholm på Facebook heftigt har kritiseret regeringens udlændingepolitik, når den ramte nogle af hans elever.

Morten Messerschmidt henviser til, at rektor Henrik Stokholm på Facebook heftigt har kritiseret regeringens udlændingepolitik, når den ramte nogle af hans elever.

Arthur J. Cammelbeeck/Ritzau Scanpix

Debat
12. januar 2022

Formandskandidaten Morten Messerschmidt er tilsyneladende utilfreds med, at rektor Henrik Stokholm fra Nyborg Gymnasium offentligt går i brechen for sine elever, når de trues med at blive udsendt fra Danmark til Syrien

Morten Messerschmidt: På trods af anstrengelserne om at nå formandsposten i DF får Messerschmidt også tid til det parlamentariske. Således et aktuelt spørgsmål til Mattias Tesfaye, om det er okay, at rektoren for Nyborg Gymnasium bruger sin stilling til »at modarbejde Udlændingestyrelsens arbejde«?

Henrik Stokholm: Messerschmidt henviser til, at rektor Henrik Stokholm på Facebook heftigt har kritiseret regeringens udlændingepolitik, når den ramte nogle af hans elever. Eksempelvis Aya fra Syrien, der tre måneder før sin studentereksamen fik inddraget opholdstilladelsen i marts 2021.

De ytringsfrihedssikrede I: Tesfaye svarer med et citat fra Børne- og Undervisningsministeriet: Rektorer og lærere skal handle i overensstemmelse med gældende lovgivning, »men de kan ligesom enhver anden gøre brug af deres ytringsfrihed, herunder f.eks. til at kommentere sager på udlændingeområdet«.

De ytringsfrihedssikrede II: Som om det ikke var nok, citerer Tesfaye også Justitsministeriets vurdering: Når offentligt ansatte udtaler sig på egne vegne, har de en udstrakt ytringsfrihed. Som udgangspunkt kan de ikke afskediges, degraderes eller på anden måde få bøvl på jobbet på grund af deres ytringer.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

I det store og hele, er Messerschmidt og Tesfaye, enige om det meste.