Læserbrev

Tak til Mette Frederiksen for at indse, at mekaniske jobansøgninger ikke motiverer nyuddannede

Den overdrevne kontrol fører til umyndiggørelse, meningsløshed og manglende motivation blandt nyuddannede akademikere. Derfor er det forfriskende, at Mette Frederiksen er klar til at rydde beskæftigelsesområdet for unødvendige regler, skriver grundlæggerne af Landsorganisationen for Nyuddannede Akademikere Charlotte Bengstrøm og Lærke Thrysøe Nielsen
Debat
28. januar 2022

I et interview med Ekstra Bladet den 17. januar tilkendegav Mette Frederiksen, at hun er klar til at se på, om bordet skal ryddes for regler på beskæftigelsesområdet, ligesom det er planen på ældreområdet.

Dette hilser vi velkomment i Landsorganisationen for Nyuddannede Akademikere, da vi mener, at området er blevet for bureaukratisk.

Det giver ikke altid mening at søge to job om ugen, hvis det i øvrigt ikke er job, man reelt ønsker eller har de faglige kompetencer til. Det afføder blot en masse ekstra ansøgninger, som arbejdsgiverne skal gennemgå. Og det giver meningsløshed i jobsøgningen, da det jo blot er noget, den ledige mekanisk gør for at kunne modtage dagpenge.

De obligatoriske samtaler giver heller ikke altid mening for den ledige. Når man skal møde op blot for at redegøre for, hvad man har gjort for at komme i job, kan møderne opleves som en kontrol af den jobsøgende frem for at give inspiration og motivation til den videre jobsøgning.

Kontrollen kan føre til en manglende følelse af medbestemmelse, som medfører stor mistrivsel blandt de nyuddannede – det udkommer vi med en rapport om i februar. Det kan derudover opleves som umyndiggørende, når man for eksempel bliver tvunget til at søge job, man reelt ikke er interesseret i. Det bliver man kun demotiveret af.

Vi er nødt til at komme væk fra den overdrevne kontrol, for den smitter af på jobsøgningen. Et mindre bureaukratisk system kan være vejen til større trivsel blandt nyuddannede akademikere.

Der skal være mere fokus på, hvad der reelt kan gøres for at få nyuddannede videre ved hjælp af tilbud om kurser og kompetenceudvikling. Den nyuddannede skal mødes med respekt, tillid og forståelse for den situation, man som nyuddannet står i. Og interaktionen mellem jobkonsulenten og den nyuddannede skal være mere ligeværdig.

Kun på den måde kan jobsøgningsglæden indfinde sig blandt de nyuddannede akademikere.

Charlotte Bengstrøm og Lærke Thrysøe Nielsen er grundlæggere og bestyrelsesmedlemmer i LONA, Landsorganisationen for Nyuddannede Akademikere

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Tak til Mette Frederiksen for ingenting.