Folk

Udlændinge, nationalsang og helårslys på ruiner – jo jo, så kender vi Messerschmidt

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
FOLK kigger nærmere på formandskandidat til Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, ud fra den type spørgsmål han har stillet som folketingsmedlem.

FOLK kigger nærmere på formandskandidat til Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, ud fra den type spørgsmål han har stillet som folketingsmedlem.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
19. januar 2022

Politisk interesserede borgere holder vejret i spænding over, hvem der ender som formand for Dansk Folkeparti her på søndag. En oplagt kandidat kunne være manden, der både går ind for udlændingestramninger, nationalsang i radioen hver dag og helårslys på Hammershus’ borgruin.

Strammeren: Mens vi venter på resultatet af DF’s årsmøde i Herning Kongrescenter på søndag, kaster FOLK et blik på den kandidat, der er medlem af Folketinget. I denne folketingssamling har Messerschmidt stillet 162 spørgsmål, hvoraf knap halvdelen er om udlændingepolitiske emner.

Sangeren: Udlændingepolitiske emner er dog ikke det eneste område, hvor Messerschmidt viser sine skills. Den måske kommende formand har således for nylig spurgt kulturministeren, om regeringen vil støtte DF’s forslag om, at Danmarks Radio hver dag skal afspille Danmarks nationalsang.

Lyshammeren: Eller hvad med Messerschmidts bestræbelser for at sikre helårsbelysning af Hammershus? Det er da politisk håndværk af den særlige slags, der kendetegner en partiformand! Selv om han får nej, så fortsætter han kampen for at få tændt projektører året rundt på slotsruinen.

Stenrevskæmperen: Messerschmidt viser spændvidden ved også at spørge ind til, hvad der sker med de to planlagte stenrev ved Gilleleje. Pengene blev afsat tilbage i 2016, så hvornår sker der noget, revser han. Ja, øh bøh, der har været forsinkelser, men snart, svarer miljøminister Lea Wermelin (S).

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Messerschmidt, "Den måske kommende formand har således for nylig spurgt kulturministeren, om regeringen vil støtte DF’s forslag om, at Danmarks Radio hver dag skal afspille Danmarks nationalsang". Efterfulgt af Richard Ragnvald's 'kære lille Pia'