SERIEFOLK

Hvad får Spørge-Peter, Drinks-Karina og Passiv-Pernille vinterferien til at gå med?

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Mens mange danskere har slappet af og holdt vinterferie i sidste uge, har Peter Skaarup brugt sin vinterferie på at stille hele 53 spørgsmål til forskellige ministre.

Mens mange danskere har slappet af og holdt vinterferie i sidste uge, har Peter Skaarup brugt sin vinterferie på at stille hele 53 spørgsmål til forskellige ministre.

Jonathan Damslund

Debat
23. februar 2022

Selv om det er vinterferie, kan man godt stille spørgsmål til ministrene. I denne disciplin har Peter Skaarup lagt sig i spidsen med et solidt forspring foran to andre ellers normalt flittige spørgemaskiner Karina Lorentzen og Pernille Vermund

Ferienydere: Siden februar 1990 har Folketinget på linje med skolelærere kunnet holde vinterferie i uge syv. Men selv om man har ferie, kan man jo godt få lidt fra hånden, og tiden skal jo gå med noget. DF’s genvalgte gruppeformand Peter Skaarup har nok et aktuelt behov for at markere sig.

Spørge-Peter: I hvert fald har Skaarup benyttet ferieugen til at stille 53 spørgsmål til forskellige ministre. Blandt andet vil Spørge-Peter have en opgørelse over nationaliteten for alle domfældte, sigtede og anklagede, der har været involveret i strafferetlige forhold på Christiania siden 2017.

Drinks-Karina: I sammenligning med Spørge-Peter virker SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt nærmest som en Doven-Robert. Kun 18 ministerspørgsmål er det blevet til fra hendes hånd i uge syv, blandt andet om politiets efterforskningsmuligheder i sager, hvor der puttes stoffer i andre personers drinks.

Passiv-Pernille: Til gengæld har Pernille Vermund (NB) været passiv. Kun et enkelt spørgsmål til Mattias Tesfaye om, hvorvidt han vil igangsætte en undersøgelse af, hvorfor Hjemrejsestyrelsen ikke i fuldt omfang har politianmeldt overtrædelserne af melde- og opholdspligt på Kærshovedgård.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her