Klumme

Familien er det vigtigste, siger vi. Men ingen partier arbejder for mere tid med familien

De fleste kan blive enige om, at familien kommer først. Alligevel arbejder hverken de borgerlige eller centrum-venstre for at forbedre vilkårene for at prioritere familielivet. Der er behov for et opgør med dogmer om økonomisk vækst og selvrealisering gennem arbejde, skriver formand for Konservative Studerende, Christian Holst Vigilius, i denne klumme
Familien kommer altid i første række. Så hvorfor er der ikke flere partier, der kæmper for det? spørger Christian Holst Vigilius.

Familien kommer altid i første række. Så hvorfor er der ikke flere partier, der kæmper for det? spørger Christian Holst Vigilius.

Sigrid Nygaard

Debat
3. februar 2022

Der er noget paradoksalt ved, at noget af det, der betyder allermest for de fleste mennesker, er noget af det, der fylder allermindst på den politiske dagsorden: familien.

De eneste gange, man hører familiepolitik fylde i den politiske debat, er, når de venstreorienterede partier taler om minimumsnormeringer og større tilskud til daginstitutionerne – hvilket egentlig er politiske tiltag, der søger at forbedre vilkårene for, at børn tilbringer mindre tid sammen med deres forældre.

Hvor er den politik, der forsøger at forbedre vilkårene for at prioritere familielivet? Hvorfor er der ikke nogen af de store, indflydelsesrige partier, der kan præsentere en familiereform, som gør det lettere og mindre økonomisk belastende at prioritere at bruge sin tid sammen med familien i stedet for at bruge tid på at arbejde?

Uheldigt sammenfald af interesser

En del af problemet skyldes et uheldigt sammenfald af interesser mellem de forskellige politiske fløje. I den borgerlige lejr understøtter et alt for enøjet fokus på økonomisk vækst en politik, der tilgodeser borgere, der prioriterer arbejdslivet, således at de bidrager mere til samfundsøkonomien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er jo ikke lige det, jeg forbinder med Det Konservative Folkeparti. Jeg synes, at skribenten springer over det faktum, at det for mange er svært at finde deltidsstillinger,. og at vi nok som "familiesamfund" har brug for en generel nedslættelse af arbejdstiden.
Det koster på velfærd og forbrug, og det gavner jo rent klimamæssigt, så deeeet .......

Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Mette Johansson, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel, Steen Obel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Tja, familien kan vel godt tilgodeses gennem en ordentlig offentlig prioritering af gode forhold for børn i en institution. Det med at børn har bedre af at være hjemme, er vist en sandhed med modifikationer., med mindre at hjemmene og området havde flere børn som både havde hjemmene og hinanden. I øvrigt burde der være plads til forældrene ,hvis de har tid og ansvar, til at være en naturlig del af en dagligdag i institutionerne., men det kræver så at den enkelte institution og personale kan slappe af og at forældre først og fremmest anerkende det miljø og kemi der er.

Anders Sørensen

"Familie" er vel mest af alt en konstruktion på linje med "køn".

Hvorfor skulle man ikke have lov at vælge sin familie?

Anders Hüttel

Når jeg ser folketings tv bliver der ofte drøftet familie politik!

Jeg syntes at alle skal skæres over den samme kam!

Familier, især borgerlige, liberale og konservative skraber groft pengene til sig, som I står der i folketinget. Og levner en fuck finger til alle andre.

Det er jo også den bedste privat-økonomi som I altid taler ind til.

Skam jer. Men det gør I jo ikke. I praler når jeres egne springer over i ventelisterne, når jeres afkom kommer på Vester borgerdyds skole. Når enlige bliver syge 40 år før jer selv og når I får nogle flere motorveje, helt for jer selv.

En dag kommer vi og æder jeres radiser og tager jeres tøj.

Rasmus Kristiansen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jens Peder Nielsen

Uha, det er vel fordi at mere tid til familien vil gå ud over det meget omtalte arbejdsudbud....... Fy, fy da.

Rasmus Kristiansen, Inger Pedersen og Christa If Jensen anbefalede denne kommentar

Ansvaret for at prioritere familien ligger først og fremmest hos den enkelte. Man er nødt til at tage ansvaret for sit eget liv. Politikerne kan og skal ikke løse alt.

Anders Sørensen

Familien er en konstruktion bygget af dem, der vil familien det ondt.

Måske skulle vi snakke mere om det ene og mere om det andet. Og mindre om det tredje.