Folk

Kedsomhed på jobbet og utilfredshed med de rige har det til fælles, at det kan føre til vandalisme

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
14. februar 2022
En russisk museumsvagt har på Jeltsin Centret i den russiske by Ekaterinburg tegnet øjne på dette avantgardemaleri fra 1930.

En russisk museumsvagt har på Jeltsin Centret i den russiske by Ekaterinburg tegnet øjne på dette avantgardemaleri fra 1930.

AA/ABACA

En museumsvagt har udsigt til en bøde på op til 6,5 millioner kroner for at tegne øjne på et maleri, og Jeff Bezos kan se frem til at få kastet tusinder af rådne æg på sin nye yacht.

Vandalisme I

Allerede på sin første dag på jobbet faldt en 60-årig russisk museumsvagt på Jeltsin Centret i Ekaterinburg for fristelsen og tegnede øjne på et avantgardemaleri fra 1930. Maleriet forestiller tre menneskelignende skikkelser uden ansigtstræk og er nu ved at blive restaureret.

Vandalisme II

Vagten er nu fyret og sigtet for vandalisme med udsigt til en bøde på op til 6,5 millioner kroner og op til tre måneders fængsel, skriver The Art Newspaper. Til samme medie udtaler udstillingens kurator, at motivet endnu er ukendt, men at det måske drejer sig om momentan utilregnelighed.

Vandalisme III

I Holland lægges der op til vandalisme af den mere planlagte slags, idet godt 4.600 personer har tilmeldt sig en facebookbegivenhed, der går ud på at kaste (eventuelt rådne) æg efter den amerikanske mangemilliardær Jeff Bezos’ nye yacht, når den til juni skal sejle igennem havnen i Rotterdam.

Vandalisme IV

Begivenheden er egentlig planlagt som en spøg, men spøgen bunder i en reel forargelse over, at Jeff Bezos får bygget så stor en yacht, at den ikke kan komme ud af havnen, hvis ikke man skiller en historisk stålbro ved navn De Hef ad. Rotterdams bystyre venter stadig på ansøgningen fra Bezos, der selv skal betale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her