SERIEFOLK

Lukasjenko vil være præsident på livstid

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Lukasjenko udsætter næppe sig selv for et nederlag ved folkeafstemningen.

Lukasjenko udsætter næppe sig selv for et nederlag ved folkeafstemningen.

Scanpix Ritzau

Debat
8. februar 2022

Belarus vil ikke længere være forpligtet til at være et neutralt og atomvåbenfrit land, hvis ny forfatning vedtages ved folkeafstemning sidst i februar.

Aleksandr Lukasjenko: Den belarussiske præsident glæder sig til den 27. februar. Her skal belarusserne stemme om en ny forfatning, der indskrænker parlamentets magt og sikrer, at han kan blive på sin post på livstid. Hvordan kan det blive andet end et ja?

Vladimir Putin: Glad for den nye forfatning er givet også herskeren i Kreml, for med den nye forfatning ophører en bestemmelse i den gamle, der forpligter Belarus til at være neutralt og atomvåbenfrit. Snart er der fri bane for russiske kernemissiler.

Jacob Mchangama: Den fremtrædende forkæmper for universel ytringsfrihed, så vidt muligt uden et ’men’, udsender i dag, i USA, sit mammut-pionerværk om ytringsfrihedens og dens modstanderes historie, ’A History From Socrates to Social Media’ lyder titlen.

Pablo Escobar: Narkobaronen efterlod en sælsom arv: 30 år efter hans død er fire flodheste fra hans private zoo blevet til 100, der breder sig i Colombias floder, og nu overvejer regeringen at aflive de såkaldte kokainflodheste som ’invasiv art’.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her