SERIEFOLK

Minnie Mouses makeover er ikke progressivt

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Debat
3. februar 2022
Disneys Minnie Mouse har fået en makeover, hvor den ikoniske rødprikkede kjole er blevet skiftet ud med et blåt og sort jakkesæt.

Disneys Minnie Mouse har fået en makeover, hvor den ikoniske rødprikkede kjole er blevet skiftet ud med et blåt og sort jakkesæt.

Ritzau Scanpix

Disney har taget den ikoniske rødprikkede kjole fra Minnie Mouse og iført hende et empowering blåt og sort jakkesæt. Det er kvindeundertrykkelse i ny forklædning

Minnie Mouse I: Disneys Minnie Mouse har fået en makeover, og hun har smidt sin ikoniske rødprikkede kjole til fordel for et blåt og sort jakkesæt med matchende sløjfe, som er mindre tøset og mere empowering. Disney ønsker nemlig at være mere progressiv og mindre kønsstereotyp.

Minnie Mouse II: Ifølge den britiske designer Stella McCartney, der står bag designet af den nye spadseredragt, er Minnie Mouse med det nye outfit blevet »et symbol på fremskridt for en ny generation«. Men hvorfor er løsningen på kønsstereotyper altid, at kvinder skal nærme sig mænds udseende?

Minnie Mouse III: Det ligner en slem omgang gender washing, som Disney er ude i. Nu giver vi lige Minnie Mouse noget smart kønsneutralt på, og så håber vi, folk ser igennem fingre med, at Snehvide bliver kysset uden samtykke, mens hun ligger i koma, og at Jasmin skal giftes væk.

Minnie Mouse IV: Disney undertrykker endnu en gang kvinder ved at fortælle Minnie Mouse, at hun ikke længere er kvinde på den rigtige måde. Lad Minnie være i fred! Og hvis Disney aboslut vil være mere progressiv, så start med at give blotteren Anders And bukser på.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Genefke-Thye

Det er nu ikke Disney, der har fundet på at prinsen kysser hende uden samtykke. I det oprindelige folkeeventyr nøjes prinsen skam ikke med at kysse hende - han voldtager hende adskillige gange, inden hun bliver vækket af sin dvale!