SERIEFOLK

Ud med de russiske kunstnere, ind med en 14-årig skolepige, der synger om at være flink

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik
ARKIVFOTO. Anna Netrebko på et foto med Vladimir Putin i 2008.

ARKIVFOTO. Anna Netrebko på et foto med Vladimir Putin i 2008.

Vladimir Rodionov

Debat
28. februar 2022

Ruslands invasion af Ukraine har rejst spørgsmålet om, hvorvidt man skal boykotte russiske operasangere og balletdansere. Imens i Herning har 14-årige Emma vundet børne-MGP med en sang, hvis budskab det er svært at være uenig i.

Anna Netrebko: Den russiske operasanger Anna Netrebko aflyste fredag sin koncert i Musikhuset i Aarhus. Hun har ofte optrådt for og poseret med Putin og kom i modvind, da hun i 2014 lod sig fotografere med separatistleder og -flag i Donetsk. Hun er imod den nuværende krig, skriver hun på Instagram.

Den Russiske Nationalballet: Det bliver heller ikke muligt at opleve Den Russiske Nationalballet danse Svanesøen mandag. Det blev aflyst på kraftig opfordring fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). De russiske dansere skulle videre til Herning, Esbjerg, Sønderborg og Odense. Men også Esbjerg og Herning har aflyst.

Eurovision-deltagere: Rusland er derudover blevet udelukket fra det internationale melodigrandprix. Det besluttede organisationen bag, European Broadcasting Union, i fredags, efter pres fra blandt andet de nordiske lande og Holland. Finland ville boykotte Eurovision Song Contest, hvis Rusland skulle med.

MGP-vinder: Hvem Danmark sender til det internationale melodigrandprix, bliver først afgjort næste weekend, men denne weekend blev børnenes MGP afholdt i Jyske Bank Boxen i Herning. Vinderen blev den 14-årige Emma fra Brande, hvis nummer »Hater« handler om, at man skal være gode ved hinanden.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her