Folk

Amatørerne i X-factor har overtaget dansk Melodi Grand Prix

Velkommen til FOLK, Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren
Mens Jørgen Olsen knoklede med at skrive musik, fra han var 14 år, har X Factor lært de yngre generationer, at man kan overtage verden efter blot en måned i Blachmans selskab.

Mens Jørgen Olsen knoklede med at skrive musik, fra han var 14 år, har X Factor lært de yngre generationer, at man kan overtage verden efter blot en måned i Blachmans selskab.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Debat
5. marts 2022

Dansk Melodi Grand Prix' guldfugl Jørgen Olsen glæder sig ikke til aftenens MGP. Han har nemlig allerede hørt sangene, og de er lort, og det er Thomas Blachmans skyld.

MGP I: I aften er der dansk melodigrandprix, og selv om det virker ligegyldigt at beskæftige sig med, når der er krig i Europa, og Putin truer med at trykke på den store knap, er det også godt at give hovedet en pause og fylde det med glimmer, dragqueens og en ublu brug af autotune.

MGP II: Du skal dog nok ikke forberede dig på at blive blæst bagover af musikalsk kvalitet. Det siger dansk MGP’s guldfugl Jørgen Olsen, som i 2000 gik hele vejen med ’Smuk som et stjerneskud’. Han har nemlig hørt årets sange og siger i Kræs på Radio4, at niveauet er for lavt.

MGP III: »Amatørerne har overtaget. Der mangler sangstemmer, og vi mangler også de helt gode melodier«, siger han. Og det skyldes især én person, siger Jørgen Olsen, nemlig Thomas Blachman, som ud over stemplet som hvid, ciskønnet mand og gammel gris også må tage den her på sin kappe.

MGP IV: Mens Jørgen knoklede med at skrive musik, fra han var 14 år, har X Factor lært de yngre generationer, at man kan overtage verden efter blot en måned i Blachmans selskab. Jørgen lyder bitter. Måske skulle han selv booke et ophold hos Blachman, så han kan skrive et nyt hit?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her