SERIEFOLK

Kreml-talsmand: Tab af civile ukraineres liv er Vestens ansvar

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Præsten Kathrine Lilleør er medstifter af ’Den Danske Ukrainekomité’.

Præsten Kathrine Lilleør er medstifter af ’Den Danske Ukrainekomité’.

Jens Nørgaard Larsen

Debat
15. marts 2022

Modstanden fra Vesten forlænger krigen og tvinger Rusland til at indtage Ukraines store byer og slå en masse civile ihjel i processen, siger Putins pressechef

Kathrine Lilleør: Kommentatorpræsten er med i en kreds af navnkundigheder, der har stiftet ’Den Danske Ukrainekomité’, der præsenteres tirsdag og skal samle støtte til Ukraines modstandskamp. Søren Pind, Henrik Sass og Uffe Ellemann er andre profiler.

Dmitrij Peskov: I mellemtiden udlægger Kremls moustacheprydede talsmand ansvaret for krigens næste fase: »Det ser ud til, at USA’s og EU’s ledere tvinger os til at angribe Ukraines storbyer, så de bagefter kan holde os ansvarlige for de civile tab.«

Simone Lange: Flensborgs borgmester er frustreret, skriver Der Nordschleswiger. Få dage før den danske særlov for flygtninge fra Ukraine træder i kraft, må den nordtyske by skaffe kost og logi for strandede krigsflygtninge, som Danmark ikke vil indlade.

Donald Trump: Ekspræsidenten nu mere end antyder, at han genopstiller i 2024 for at »generobre det skønne Hvide Hus«. »Biden er alt for svag,« siger han. Selv ville Trump udvise den fornødne »hårdhed« og true og afskrække Putin med USA’s atomvåben.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her