Folk

Krigen i Ukraine skaber splid i dansk partyband

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Klaus Kjellerup fra bandet Danser med Drenge fortryder facebookkommentar om krigen i Ukraine.

Klaus Kjellerup fra bandet Danser med Drenge fortryder facebookkommentar om krigen i Ukraine.

Bo Källberg

Debat
14. marts 2022

Krigen i Ukraine skaber splid i dansk partyband, mens anklager om kulturel appropriation spænder ben for Lyngvild-udstilling i Grønland, og amerikansk skuespiller får fængselsstraf for at iscenesætte overfald på sig selv

Klaus Kjellerup: Bassist i Danser med Drenge Klaus Kjellerup har på Facebook hævdet, at det ikke er Rusland, men ukrainske nazi-terrorgrupper, der bomber i Ukraine. Det har fået resten af bandet til at sige op. Nu fortryder han ifølge B.T. og vil lade de andre udføre bandets forestående turné uden ham.

Jim Lyngvild I: Søndag skulle Jim Lyngvild have åbnet en udstilling på Ilulissat Kunstmuseum med fotografier af kendte grønlændere iført sælskind og diverse mytologiske referencer. Men Lyngvild har aflyst i protest mod fyringen af museumslederen og mod den modstand, udstillingen har mødt.

Jim Lyngvild II: 1.864 har skrevet under på en underskriftindsamling mod udstillingen, der opfattes som kulturel appropriation. Nu forhenværende museumsleder Mads Mitchell er angiveligt fyret på grund af samarbejdsvanskeligheder. Lyngvild vil ifølge Politiken udstille billederne andetsteds i Grønland.

Jussie Smollett: I 2019 anmeldte den afroamerikanske skuespiller Jussie Smollett en voldelig hadforbrydelse til politiet i Chicago. Overfaldsmændene var dog hyret af Jussie Smollet selv, der nu er blevet dømt 150 dage i fængsel og en bøde på knap en million kroner for at iscenesætte overfaldet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her