Folk

For lidt halleluja i folkekirken

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Arbejdsmiljøet i kirkerne skal tages endda »meget alvorligt«, siger kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Arbejdsmiljøet i kirkerne skal tages endda »meget alvorligt«, siger kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
30. marts 2022

Vi nærmer os påsken og FOLK gør status over folkekirken: færre medlemmer, færre sogne, flere præster og dårligere arbejdsmiljø.

Kirkegængere: Det er ikke det rene halleluja i folkekirken. Tal fra Kirkeministeriet viser færre medlemmer. På 20 år er medlemstallet dalet med næsten fem procent til 4.311.333 i 2021. Det er også gået ud over sognene. I perioden er 130 sogne blevet sammenlagt, så antallet er reduceret til 58.

Kirkeprædikere: På trods af det faldende medlemstal og på trods af det faldende antal sogne er antallet af anvendte præsteårsværk i folkekirken ikke faldet. Tværtimod er antallet af anvendte årsværk til præster steget med ikke mindre end syv procent, så tallet i 2021 er 2.106,2 årsværk.

Kirkeskadede: På trods af flere præster er det ikke blevet lettere. Undersøgelser har vist dårligt psykisk arbejdsmiljø i flere kirker, hvor præster har følt sig truet af medlemmer af menighedsrådet. »Arbejdsmiljøet i folkekirken skal være i orden,« siger kirkeministeren i et folketingssvar.

Kirkeansvarlig: »Ingen skal blive syge af at gå på arbejde, og arbejdsmiljøet skal tages meget alvorligt,« skriver minister Ane Halsboe-Jørgensen til Folketingets Kirkeudvalg, der fortsat skal drøfte arbejdsmiljøet, »herunder betydningen af den folkekirkelige struktur«. Tyg lige på den.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Erik Bjørn Olsen

Tøv en kende, inden du trykker på SEND.

"Det er også gået ud over sognene. I perioden er 130 sogne blevet sammenlagt, så antallet er reduceret til 58."

I dit forlæg har der formodentlig stået "reduceret med" og ikke "til".
Jeg ved godt, at det er en detalje, men det er skide irriterende, når den kritiske sans ikke er slået til hele tiden. Det er ofte i detaljen, at hunden er begravet, eller hvad man nu siger..
Med venlig hilsen, Erk Bjørn Olsen