SERIEFOLK

Vesten styrker Ukraines forsvar med filosofisk supervåben

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Den franske filosof Bernard-Henri Lévy er gået på barrikaderne.

Den franske filosof Bernard-Henri Lévy er gået på barrikaderne.

Ritzau Scanpix

Debat
17. marts 2022

Når historiske frihedskampe skal føres for vestlige værdier, går franske Bernard-Henri Lévy på barrikaderne: Grusomme salver kan være på vej fra hans verbale arsenal

Bernard-Henri Lévy: For at styrke den ukrainske modstandsfront har Vesten indsat sit frygteligste masseødelæggelsesvåben i genren intellektuel patos: Forleden sås den franske filosof flanere i Odessas gader med stålsat mine og bølgende manke.

Aleksandr Dugin: BHL er ’globalismens og naziliberalismens førende filosof’, mener hans russiske modstykke, som straks blev adviseret om tilsynekomsten. Nu frygtes det, at BHL vil knappe sin skjorte en knap mere op, hvis ikke russerne blæser til retræte.

Dmitrij Peskov: Med eller uden BHL er krigslykken nu i en så stærk ukrainsk favør, at russerne fraviger oprindelige krav om regimeskift og demilitarisering. Nu, siger Kremls talsmand, kan løfter om ukrainsk neutralitet i stil med Sveriges række.

Volodymyr Zelenskyj: Det betyder farvel til det NATO-medlemskab, Ukraine attråede så heftigt af grunde, alle i dag må kunne fatte. Ukraine har dog vist, at det glimrende forsvarer sig med næb og kløer på egen hånd, så måske er indrømmelsen til at bære.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her