Folk

Anders Tegnell fik et job i WHO, som ikke fandtes

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Tiden som ansat hos WHO blev kort for statsepidemiolog Anders Tegnell.

Tiden som ansat hos WHO blev kort for statsepidemiolog Anders Tegnell.

Anders Wiklund/Ritzau Scanpix

Debat
23. april 2022

Anders Tegnell havde fået et nyt job i WHO og stoppede derfor som statsepidemiolog i Sverige. Men pludselig var der ikke noget job til ham alligevel og nu har han fået en underordnet placering i Folkhälsomyndigheten.

Anders Tegnell I: I marts meldte det svenske Folkhälsomyndigheten ud, at den berømte og i manges optik kontroversielle statsepidemiolog Anders Tegnell havde fået nyt job i WHO. Her skulle han være »seniorekspert«, lød det i en pressemeddelelse.

Anders Tegnell II: Siden har der været en del forvirring, for Svenska Dagbladet kunne få uger senere afsløre, at der umiddelbart ikke var nogen i WHO, som vidste, at Anders Tegnell havde fået nyt job dernede. I denne uge blev det endeligt bekræftet, at Tegnell ikke skal til WHO alligevel.

Anders Tegnell III: I stedet bliver han i Folkhälsomyndigheten, hvor han skal arbejde med ’internationale forpligtelser’. Det er vist det, man på godt svensk kalder for en degradering. Til Aftonbladet siger Tegnell da også, at han er skuffet over, at jobbet i WHO ikke blev til noget.

Anders Tegnell IV: Direkte adspurgt, om han havde sagt op som statsepidemiolog, hvis han havde vidst, at jobbet i WHO aldrig ville blive en realitet, siger Tegnell: »Det är en jättesvår fråga att svara på.« Det er vist det, man på godt svensk kalder for et nej.

 

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her