Folk

Britisk dronning øjner rekord som længst siddende monark i historien

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Storbritanniens dronning Elizabeth II fylder i dag 96. Til juni kan hun fejre 70-års regentjubilæum.

Storbritanniens dronning Elizabeth II fylder i dag 96. Til juni kan hun fejre 70-års regentjubilæum.

Ritzau/Scanpix

Debat
21. april 2022

Elizabeth II tiltrådte i 1952 som dronning for et døende imperium – nu er der kun De Britiske Øer tilbage for den 96-årige, der bare behøver at hænge på et par år mere for at vippe Solkongen af pinden som ultimativ evighedsregent

H.M. Elizabeth II: Storbritanniens dronning drømmer ikke om at abdicere, skønt hun i dag fylder 96 og til juni kan fejre 70-års regentjubilæum. Kun tre monarker har siddet marginalt længere – rekordholder er Louis XIV, der fik to år mere på tronen.

Jesus Kristus: Om bord på Moskva, det sænkede russiske krigsskib, var en splint fra Kristi autentiske kors, hævder russisk-ortodokse præster. Temaet kan de uddybe på søndag, hvor den ortodokse påske (der følger den julianske kalender) begynder.

Carl Wayne Buntion: Denne 78-årige amerikaner har tilbragt 30 år bag tremmer på dødsgangen. I 1990 blev han idømt dødsstraf for drab på en politimand – men først i nat, dansk tid, eksekveres dommen. Efter texansk skik med dødbringende indsprøjtning.

Pernille Holbøll: Frokostavisen B.T., der blev gratis trafikavis, skal være ’100 procent digital’, kundgør Berlingske Media – og ankerkvinden, der skal få det til at ske, er fundet: Ny ansvarshavende chefredaktør er Ekstra Bladets gamle chefredaktør.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Genefke-Thye

Historiens længst regerende monark er nu kong Pepi II fra det sjette ægyptiske dynasti. Han regerede i 94 år fra 2251 fvt. til 2157 fvt.
Selv om man fraregner den første have snes år, hvor han regerede under moderens formynderskab, er det en rekord, der bliver overordentlig svær at slå.

Poul Genefke-Thye

halve snes - undskyld slåfejlen